20140708

Valle de Tena: Pics i llacs d'Anayet

Un altre any, que decidim de fer una escapada al Pirineu de Huesca. Ens centrem, aquesta vegada en la Vall de Tena i establim la nostra base a Sallent de Gallego, al hotel El Reyno. Es tracta de un hotel familiar, on hem estat molt ben atesos per part de la família propietària i els seus empleats.
El primer dia de sortida a muntanya, tenim previst de fer la pujada als llacs i pics d'Anayet. Ens desplacem per la A-136 fins al Corral de las Mulas, on deixem els cotxes. El dia es presenta molt bo per caminar, fa fred i el cel es tapat per boires.
Sortim per la pista que puja fins a l'estació d'esquí de Anayet i agafem el GR 11 que ens anirà pujant pel Barranc de Culivillas primer sense gaire pendent i desprès quan gira a l'oest ja amb força pendent, fins a la Mallata de Anayet, un pla on estan els llacs d'Anayet. Aquí a dalt, la boira es ploranera i ens cau com un plugim que no arriba a fer treure la protecció per la pluja. El cel continua tapat i encara no podem ni veure els pics on volem pujar.
Decidim de fer temps per veure si la boira es trenca o puja més amunt i fem una volta per veure els llacs i el Salto del Agua cap al Barranco de Canal Roya.
Mentre, sembla que la boira vol trencar. Així que decidim de enfilar cap al coll per pujar als nostres objectius d'avui. Tal com anem avançant, la boira s'enlaira i ens permet de veure ja la punxa rocosa del Anayet i el Vértice, així com la carena amb Las Arroyetas i el Pico Culivillas.
Comencem girant a la nostra dreta, seguint un camí marcat amb fites, que ens porten fins a sota la paret rocosa, el camí es bastant evident i ens puja fins a la paret de roca, on trobem un pas equipat amb cadena, per evitar les relliscades, doncs la pedra es molla i en pendent. El pas fa una diagonal i guanya altura a la paret de roca.
Superat aquest pas, seguim el camí que ens porta directament a la canal de pujada al pic. Es una canal estreta, però amb bona presa per pujar-hi. La superem i fent un gir a la dreta, arribem al cim del Anayet (2.575 m.). La boira que ens ha acompanyat tot el dia, ens impedeix de poder gaudir de la impressionant  visió que hi ha des de aquí dalt. El Midi d'Ossau al N., només el podem veure per meitat. Encara que la boira ha pujat, està enganxada als cims, i ens perdem la vista de 360º que hi ha des de aquí dalt. Només veiem la part baixa dels cims i les valls que ens envolten.
Desprès de una estona de contemplació, decidim de tornar a baixar. Ara cal anar amb molt de compte al baixar per la canal, mirant molt be on ficar els peus i mans, per no relliscar, doncs aquí si que una caiguda podria ser fatal. Desfem també el tram de cadena i el camí fins al coll, on ens agrupem i aprofitem per dinar.
Seguim ara cap a l'esquerra, per pujar al Vértice de Anayet (2.555 m.). Arribats a dalt, tenim a la vista Canfranc; fem les fotos i contemplació de paisatge i desfem camí fins als cotxes.
El dia va acabant molt millor del que ha començat. Hem pogut fer tot el que teniem previst i la visibilitat ha anat millorant amb el pas de les hores.

Sortida circular
distància recorreguda              20,7 km.
desnivell acumulat                   1.178 m.
temps emprat, sense parades  7 h. 30'

enllaç a la traça  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7292413

enllaç al àlbum de fotos
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6035982563274992481?authkey=CNr_mZimldXlVw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...