20140902

França: Tour des Aiguilles Rouges (R.P. à Bérard - La Tour)

Tercer dia de la travessa. Sortim del refugi i comencem a baixar pel GR i desprès fent una petita variant per haver quedat tallat el camí per un despreniment. Sempre anem pel costat del riu Bérard, pel fons de la vall. Quan ja som bastant a baix, trobem la cascada de Bérard, amb un pas metàl·lic que està molt be equipat. Permet acostar-se al salt.
Seguim baixant, passant per La Poya i arribem a fons de la vall a Le Buet on hi ha una zona d'aparcament. Desprès d'un descans, ens dirigim uns metres direcció N. i quan arribem al indicador de Les Mayens des Biolles, girem a la dreta, direcció E., i comencem a pujar per un camí que desprès va girant a NE. i ens porta cap a les Aiguilletes i més amunt a les Aiguilletes Parées. Quan arribem al punt per on passa el telecabina que puja des de Vallorcine, girem cap a la dreta, direcció E., per un camí que ens va pujant fins on hi ha l'arribada del telecabina, per acabar un poc més amunt al col des Posettes. Des d'aquí la vista ja es espectacular a tot la vall de Chamonix i el macís del Mont-Blanc.
Ens dirigim primer planejant i desprès pujant, direcció SE. cap al pic de Posettes, on ens parem per dinar.
Desprès del descans, seguim baixant per la carena de les Frettes, amb una bona vista a les dos valls (Chamonix i Vallorcine) amb tot el seu entorn de serralades. Anem seguint el camí fins que es troba amb l'altre de baixada des del pic, sense anar per la carena. Seguim baixant una estona més i desprès agafem el camí en direcció a la Tour, al fons de la vall i destinació nostra.

Distància recorreguda              17,3 km.
Desnivell acumulat                    885 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 26'



Enllaç a les fotos:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...