20150507

Els Ports: Peñarroya (Roques de Masmut) a Coratxar, pel Salt de l'Escaleta i Cingles de Sant Jaume

Ens arribem a Peña-Roja de Tastavins i dintre al poble, agafem la pista que va cap a les Roques del Masmut. Per evitar alguna rascada als baixos del cotxe, comencem a caminar des de la cruïlla, on surt la pista que va a Fredes i els cotxes els pugem fins al peu de les Roques de Masmut.
Seguim pujant un tros la pista, fins que a la dreta hi trobem una fita que ens indica el corriol que hem de prendre. El camí passa pel costat del Maset de Borla i passa pel bosc de pi, portant-nos a la creu del Llop, lloc on hi ha l'escrit del autor Desideri Lombarte. Seguim el corriol fins arribar a les Bassetes, on el camí es bifurca. 
Girem a la dreta cap al Maset de Chinero i després baixem al de Antolino. Des de aquí baixem fins a les carrasques de Antolino. Ara, seguim per la pista que va baixant direcció sud fins a la vall i quan la pista fa una corba molt tancada, a la nostra esquerra, ja trobem unes fites de pedres, que anem seguint. Pugem per guanyar altura al riu i anem seguint el camí, que acabarà portant-nos al llit del riu. Ens va pujant barranc a dins fins arribar al salt de l'Escaleta, que rep aquest nom perquè hi ha una escala de fusta de ginebre, que ens ajudarà a pujar a sobre el salt. Desprès seguim cap a la dreta, direcció SO. fins arribar a un ginebre centenari, on aprofitem per fer un descans. 
Anem seguint camí i direcció, i més endavant ja trobem fites que ens van portant cap al Escarrassó d'en Mitja-Vila, es un pas que ens permet pujar a la cinglera, amb molt poc esforç. Aquí resseguim el cingle direcció NE. en direcció a una caseta on hi ha un repetidor. Sense arribar-hi, baixem a trobar la pista. La travessem i saltant un filat que hi ha, anem a trobar un corriol que direcció SO. i desprès E., ens portarà a trobar un altra vegada la pista que hem deixat, però ara a la vora del poble. La travessem i passant un altre filat, seguim un corriol fressat, que ens portarà fins a Coratxà.
Per a la tornada, desfem tot el tram, fins trobar la pista des d'on on hem baixat al matí. Desprès seguim la pista de la dreta, que passa sota l'ermita de Sant Cristòbal i ens baixa fins a un punt on a la dreta trobem una fita, que ens indica el corriol (marques verdes) que ens baixarà fins al cingle de Sant Jaume. Anem a trobar el pas per baixar i el seguim fins a baix al pla i desprès pujar un poc fins a les Bassetes, on ja ens queda desfer el camí del matí, fins al cotxe.



Sortida circular
Distància recorreguda              22,2 Qm.
Desnivell acumulat                  893 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h. 30'

Enllaç a la traça      http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9643563

Enllaç al àlbum de Joan
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nfnZicDhFeUdIZHdZajN0WWg2cV8yaGxPWWFKUlFBOVFZQU54WWgxRnJ6cFE&usp=sharing

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6146995733627701905?authkey=CJnz5PSjtvfUigE

Enllaç a les fotos de Mercè
https://photos.app.goo.gl/bNuaenjasTTHnVvb8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...