20151203

Osona: Santa Perpètua - Santa Llúcia - Sant Martí Xic

Fa poc més de un mes que vàrem estar per aquests bonics paratges de Osona. En aquella ocasió, decidirem amb Martí, que si la tornem a fer amb la Colla, la allargaríem fins a Santa Llúcia de Sobremunt. Així que avui, fem una variant.
Sortim des de Girona per la C-25, sortida a Vic direcció Ripoll per la C-17 i al primer sortint ja veiem la indicació a Santa Cecília de Voltregà BV-4602. Sortim i anem seguint les indicacions. Una vegada passat l'entrada a Santa Cecília, agafem el primer trencant asfaltat a l'esquerra, per deixar els cotxes uns metres més avall, a un lloc amb espai per varis vehicles.
Comencem a caminar baixant per l'asfalt de la carretera direcció (NO), fins arribar a un panell indicador amb el nom de les cases que hi ha als voltants. Agafem cap al (O) el camí indicat a el Camps, que passa a ser pista de terra. La seguim gairebé 1 Km. fins que trobem un pal indicador i seguim la direcció a Santa Perpètua, agafant un corriol que surt a la nostra esquerra. Es el PR C-49 i també GR 3. El seguim, pujant decididament cap a l'ermita. Ja quan som quasi a dalt de tot, fem un petit desviament, baixant uns metres, fins a un mirador que hi ha, amb vistes a tota la vall. Desfem aquests metres i acabem de pujar a l'ermita. 
Continuem caminant cap al (O) per la part de la porta d'entrada de l'ermita, baixant uns metres i seguint el camí durant uns 550 m., que es el mateix PR i també GR-3, fins a trobar un fita, on hi ha el baixant (N) per corriol, fins a trobar més avall una pista, que seguim primer direcció (O) i desprès va girant a (NE). Segueix sent PR i GR i anem a parar a una cruïlla, on hem de passar la riera del Sorreigs per sobre de unes petites pilones. Al altre costat, a l'esquerra, seguim pujant pel PR i GR passant a la vora de unes naus de granja de la casa Angelats, que no es veuen des del camí i fem cap a dalt a la vora de la casa Pujolís, sortint a una pista, que a l'esquerra, ens portaria, cap al Gorg Negre. Seguim la pista a la dreta pel PR i GR, fins trobar una cruïlla, on deixem la pista i agafem un corriol que surt per l'esquerra (segueix sent PR i GR) i va pujant per la cinglera. Quan ja som gairebé a la part on es tanca la vall, desprès de passar una tanca de filat, el PR segueix cap a baix a la nostra dreta. Hem de continuar corriol per on hi ha la X de no seguir i al primer trencant a l'esquerra, anar seguint el camí que va pujant cap al (S) i (SO). Quan som al pla, trobem una pista que hem de seguir cap a la dreta i passa a la vora de can Baulenes. Anem seguint la pista direcció (N) i anem pujant fins arribar a la carena de la Serra de Sobremunt. Tornem a trobar el GR 3 i ja tenim a la vista can Jepet i al altre costat de pista, la ermita de Santa Llúcia. Acabem de arribar-hi i mentre fem un descans, gaudim d'una bonica vista cap al nord, de Sant Salvador de Bellver, i més cap al oest, la ermita de la Mare de Déu dels Munts. També, Pedraforca, Serra d'Ensija, Rasos de Peguera, Moixeró, Penyes Altes, Puig d'Alp i ja al Pirineu, Coma Morera, Serra de Gorrablanc i el Puigmal.
Desfem camí fins on hem trobat el GR, de pujada i ara el seguim sense deixar-lo, fins arribar a la ermita de Sant Martí Xic. Abans de dinar, ens arribem fins a dalt al Castell de Voltregà (hi queden unes runes) i tornem a baixar a l'ermita, per fer un descans i dinar.
Desprès seguim els senyals del PR, entre la pujada al Castell i el pedrís del costat de l'ermita, i l'anem seguint durant uns 180 m. fins a trobar a la nostra esquerra el corriol de baixada. 
El corriol per on ara baixem es una variant del PR, es el C-49.1, i ens baixarà fins a trobar una pista asfaltada, que va a la casa anomenada el Racó. La seguim, baixant cap a la dreta direcció (S) durant uns 850 m. fins més avall de la Casa Nova del Clos, on deixem l'asfalt per girar a la dreta i agafar un camí que hi es al mapa, però sobre el terreny no es distingeix, que entra per uns camps sembrats, per on passem pel seu costat direcció (O) i anem a sortir a la BV-4602. La travessem i agafem un camí que baixa (S) cap ala casa Puigví. Deixem el camí i a la nostra esquerra direcció (SE) agafem un corriol que va seguint el curs de la riera del Sorreigs i va a sortir a la pista asfaltada, que seguint uns metres i pujant a l'esquerra, ja trobem els cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda         17,8 Km.
Desnivell acumulat               792 m.
Temps efectiu, caminant     5 h.

Enllaç a la traça     http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11588671

Enllaç al àlbum de fotos de Pere    goo.gl/photos/mGt9cEueh39dBZXV6

Enllac al àlbum de fotos de Joan 
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nWUhSbW1mYmtmeUU&usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS. Ripollés: Vallter - pic de la Dona - coll de la Geganta

Desprès de les caminades per l'Aran, aquesta setmana fem una sortida tranquil·la també tenint en compte la calor prevista per avui. Anem...