dissabte, 15 d’octubre de 2016

Matagalls, amb la Colla Excursionista L'Isard.

Aquesta sortida, la teníem pendent d'acabar, ja que la ultima vegada que la vam intentar fer amb els companys de l'Isard, la vàrem deixar inacabada pel mal temps.
Avui, el temps ha estat bo per natros i ens ha fet un dia quasi perfecte. Potser, ens hi ha sobrat un xic de vent a dalt el cim, però pel demés ha estat molt bo.
Punt de sortida, carretera de Viladrau a Seva i desprès de 1,5 km. arribem al aparcament del Restaurant La Solana de Molins, on deixem els cotxes.
Sortim des del mateix aparcament, girant i baixant a l'esquerra i passem per una portalada. Seguim un bon tros per la pista, fins que trobem un pal indicador cap a l'Erola i Matagalls i trenquem a l'esquerra. Anem seguint sempre els pals amb la indicació cap a l'ermita i arribem a can Bosc. Passem pel davant de la casa i un tros més endavant, passem una petita riera i abans d'arribar a l'ermita, trenquem a l'esquerra, seguint un sender que comença un xic tapat pel ramatge, de seguida queda transitable i ens acosta a la riera i anem pujant seguint el sender molt evident. Aquest camí puja pel costat del torrent i també entre els castanyers centenaris i està molt fressat, amb fites. Sortim mes amunt a un corriol que ens ve des de la esquerra, agafem direcció cap a la dreta i ens porta al Pla de Malataup, on aprofitem per fer un descans i esmorzar.
Seguim pujant direcció sud i desprès (SO) pel sender que està marcat amb fites i unes T color vermell, que guanya ràpidament altura fent llaçades entre mig de la fageda. Qua ja hem pujat fins al Collell, el camí gira seguint el perfil de la muntanya direcció sud fins a la conca, per on baixa un rierol fent salts. Com les pluges han estat recents, hi baixa força aigua.. Passem al altre costat i seguim pujant ara cap al oest i el camí ens porta fins al Coll d'Ordials.
El camí segueix pujant direcció sud, ara ja més definit, fins a dalt a la carena dels Salavarders on anem girant cap al sud est, tenim a la vista la creu del Matagalls. En lloc de seguir el camí per la carena de la serra, baixem per la valleta i anem a buscar la font dels Cims, on fem un descans. Desprès, ja acabem de pujar al cim. Aprofitem per fer una bona guaita des d'aquest punt tant privilegiat i fem les fotos de grup.
Baixem direcció oest i desprès girant nord oest cap al Pla de les Saleres Velles, Collet de la Font, Pla dels Ginebres, Coll Saprunera, baixant fins a tenir a la vista sota nostre Sant Miquel de Barretons, girem al oest, seguint un corriol marcat amb pintura blau que ens baixa a la pista, a la vora de Sant Segimon. Abans d'arribar-hi, a la nostra esquerra baixa un camí marcat com a GR. Hi trobem bastants pals indicadors de baixada, direcció nord i entre fagedes, l'anem seguint i baixem cap al Collet del Estornell, aquí el corriol gira cap al est i ens baixa fins al torrent de l'Oratori, on aprofitem per fer una parada i dinar.
Desprès, seguim el sender pugem un petit desnivell i seguim planejant fins al Oratori de Sant Camil de Lel·lis. El camí està marcat amb pintura vermella i verda, groga i algun punt amb blau, ens baixa per la Castanyeda Gran de Can Gat, on hi ha exemplars extraordinaris, fins arribar a la Mare de Déu de l'Erola, on aprofitem per dinar.
Seguim camí direcció nord, pel costat de l'ermita, fins arribar més avall a can Bosc. Seguim baixant direcció nord, seguint el camí que va a sortir a una pista que passa pel costat dels Plans de Baix, aquí fem un gir al est, agafant un corriol que adreça el trajecte, sortint un altra vegada a la pista i uns pocs metres mes enllà tanquem el cercle de la volta i desfem camí fins als cotxes.Sortida circular
Distància recorreguda       17,4 km.
Desnivell acumulat             1.004 m.
Temps efectiu, caminant   6 H. 30'

Enllaç a la traça:   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15147583

Enllaços a àlbums de fotos:

Montse:   https://goo.gl/photos/LZpTLrpNJaD5WdC38

Joan: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nT0RWYmlvNUVFdGs?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada