20161027

Vallfogona - Torrent de la Masica - Creu de l'Espinau - Sta. Magdalena de Cambrils - Vallfogona

Molt bonica sortida per l'entorn de Vallfogona del Ripollès. Deixem els cotxes a un camp, a la vora de la pista asfaltada que es dirigeix a Milany. Es poden deixar un poc més amunt, al peu de la Font Tosca.
Comencem a caminar, seguint la indicació cap a Milany. Ens parem al primer indret sorprenent de aquesta excursió, la Font Tosca. Es una font que deixa caure l'aigua des de dalt la roca tosca, al bell costat del camí. Seguim, caminant per la pista fins a un revolt molt pronunciat, on trobem un cartell indicador com a Torrent de la Masica. El camí puja a l'esquerra, per uns graons de fusta, per endinsar-se per la fageda i pel costat del torrent. El sender, està marcat amb color verd i pals que anem trobant al llarg del recorregut. A cada punt d'interès i ha un pal amb un icona de càmera de foto. Anem pujant, deixant la riera a la nostra esquerra. Arribem a un pal indicador, on el camí es bifurca; a l'esquerra segueix pel torrent i a la dreta va a la era de batre de'n Paixana. Seguim torrent amunt i en pocs minuts ens trobem a l'esquerra un pont que travessem i anem a parar a una bifurcació: uns metres més amunt, el gorg de baix i a l'esquerra, la balma del Boer. Un cop visitats els dos indrets, desfem camí fins al pont i seguim, corriol amunt fins al gorg de dalt, on al seu damunt, hi van a parar els dos torrents: el de la font del Bisbe i el de la Masica.. (Des de la bifurcació de la balma i gorg de baix, també hi ha un camí indicat, que va a parar al gorg de dalt).
Seguim pujant corriol amunt i anem a parar al saltant de la Costa Llastanosa. Es el saltant més alt dels que hem vist a la riera. Continuem pujant cap al antic camí de Llastanosa a la Barraca, fins a un punt on el camí s'acaba sortint a un prat per on baixa el rec de l'Obiol. Girem cap al nord-est pujant pel prat i seguim pujant fins a trobar el Pla del Ginebret, on agafem la pista que segueix direcció est, deixant a la nostra dreta el Puig de'n Xicreta. Aquesta pista ens porta de dret a la Creu de l'Espinau, coll on trobem el PR C-59, que segueix al oest cap al Castell de Milany i al est a Santa Magdalena de Cambrils. Seguim al est i anem a parar (ens hem desviat un xic) a sota de Santa Magdalena seguint el camí per una pista. Per pujar-hi, agafem el PR que desprès ens baixarà, ara de cara amunt fins a Santa Magdalena de Cambrils.
Desprès de contemplar el paisatge i fer fotos, agafem el camí de baixada, seguint el PR tota l'estona. Parem al Pla de Puigvassall per dinar i desprès continuem, passant per la vora de la casa del mateix nom i seguim baixant fins al càmping de la Bauma, on ja trobem la pista, passem a la vora de la font dels Burros i quan ja tenim a la vista Vallfogona, deixem el PR, per continuar per un camí direcció oest, on veiem els cotxes, fins que hi arribem.



Sortida circular
Distància recorreguda         14,5 km.
Desnivell acumulat              651 m.
Temps efectiu, caminant     5 h.


Àlbum de fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...