20161124

Volta per l'Albera: Puig Neulós i Puig de Quatre Termes

Desprès del episodi de pluges d'aquesta setmana, decidim d'anar a caminar per la carena del Neulós, per evitar molt de mullader.
Passem a França i per El Pertús, pugem per la D 71 cap al Neulós, fins a trobar la tanca del tram final. Al principi,no ens acompanya gaire el temps. Com bé diu el seu nom, trobem boira espesa i fort vent (que no tocava).   Deixem els cotxes i anem pujant per la carretera cap a la carena, on seguim el GR per la vora del filat, fins al punt on trobem la porta de pas al costat català. Ara, seguim el PR direcció NE i ens arribem a veure el pou de glaç. Desfem uns metres del PR i quan acaben les falgueres, ens enfilem cap a dalt per la dreta, per anar a buscar el filat novament, pel costat català i el seguim fins a dalt al Neulós.
Baixem pel costat Francès, per darrera la instal·lació de repetidors, donant-li la volta seguint el GR. Baixem per darrera, fins a trobar la pista a la font de la Tanyareda i anem seguint el GR direcció SE fins al refugi de la Tanyareda, on fem parada per esmorzar.
Seguim el GR tota l'estona, passant pel Coll Pregon, Coll del Faig on el sender gira cap al est. Pugem pel cim del Ras de Menta i baixem direcció NE cap al Coll de l'Estaca, per seguir per dintre la fageda rodejant el Puig dels Pradets, que queda a la nostra dreta. Ara, el sender gira cap al est i el deixem per acabar de pujar fins al Puig dels Quatre Termes. Avui, hem pogut gaudir de la vista al Cap de Creus, plana del Alt Empordà, la Garrotxa i Pirineu Oriental, al costat català. Per França, el Canigó, la Serra Madres, la plana de Perpignyà, els pobles de la costa, el proper Bosc de la Massana, amb la Torre Massana i també la de Madeloc, amb la prolongació de l'Albera, fins al mar.
Des del punt on ens trobem, baixem fins al GR direcció nord, passem més avall i camp través, rodegem unes falgueres que hi ha, per entrar a la fageda. Quan hi som, girem cap al NO (a l'esquerra) per anar a buscar, als pocs metres, el faig del pou de gel. Es tracta d'un exemplar de gran dimensió, on el seu peu hi ha la resta d'un pou de gel. Seguim direcció nord, per anar a buscar el Coll dels Tres Faigs i la pista, per on farem la tornada. Aquí fem un petit descans, per desprès retornar seguint la pista i  passant per la Font del Orri. Desprès trobem una pista que se'n va baixant per la dreta, cap al poblet de Laroque des Albères. Natros, seguim pujant a l'esquerra per la pista i fem cap a la Font de la Tanyareda, on fem parada per dinar.
Desprès del descans, seguim camí per la pista, aprofitant un parell de bons miradors cap a la plana Francesa i finalment, arribem als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda      19,3 km. 
Desnivell acumulat            984 m.
Temps efectiu, caminant   5 H. 30'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...