20170727

Ulldeter_Gra de Fajol_Fontlletera_Vall de Freser_Ulldeter

Aprofitant que les previsions de temps son bones, aquesta setmana fem una ruta complerta, tant de distància com de desnivell.
Deixem els cotxes al aparcament, al costat de la carretera, on segueix el camí que puja cap al refugi d'Ulldeter. Hi passem i seguim GR amunt, fins al Coll de la Marrana. Desprès, seguim la pujada al Gra de Fajol i baixem a la Collada del Orri, on fem parada per descans i esmorzar.
Continuem camí pels cims de la Coma de l'Orri, fins al Puig de les Borregues i seguim per la Collada i Serra del Catllar, fins al cim de Fontlletera, des d'on baixem cap al Coll de Tres Pics.
Ja fa estona que tenim a la vista el refugi de Coma de Vaca i emprenem la baixada pel camí ben definit, fins a baix, però sense anar al refugi girem a la dreta, per seguir el GR direcció nord. El riu Freser, ens queda a la nostra esquerra i natros anem pujant, passant l'Estret i un poc mes amunt, fem parada per dinar.
Seguim la pujada pel GR, passant la Jassa Grossa del Fresser, plena de bestiar pasturant. Al altre costat de riu, també ple de bestiar, tenim a la vista la cabanya dels Eugassers. Un poc més amunt, deixem el GR i girem a la dreta sense camí definit, muntanya amunt direcció al Coll de la Marrana. Quan hi som, ja només ens queda desfer camí seguint el GR fins al cotxe.



Sortida circular
Distància recorreguda      18,2 km,
Desnivell acumulat          1.396 m.
Temps efectiu, caminant   7 h.




1 comentari:

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...