20170904

T.M.R.: Mattmark - Macugnaga

Segon dia de la travessa. Avui, per començar, fem un transfer des de Saas-Fee fins a la presa Mattmark. Hem fet un tram caminant (sense gravar gps) des de Saas-Fee a Saas-Almagell, on hem agafat un bus que puja regularment fins a la presa.
Comencem la bonica caminada que ens espera avui, pel marge dret de la presa. Passem algun túnel i saltants d'aigua. Comencem seguint els indicadors del TMR en direcció a Monte Moro Pass/Macugnaga. Arribem a la fi del embassament i comencem la pujada cap al Pass del Monte Moro. 
El camí es molt bonic i cal destacar el gran treball que s'hi ha fet, a base d'un empedrat i graons perfectament assentats fins a dalt de tot del Pass. Es territori Walser, un poble que es va desplaçar des de centre-nord d'Europa cap a aquesta regió Suïssa i part del nord d'Itàlia. Van ser grans caminants, que van habilitar aquests camins de pas, per fer els seus assentaments a aquesta regió Alpina, formant pobles totalment autònoms, però units per la seva cultura.   
El Monte Moro Pass, uneix Saas-Almagell al cantó Suïs de Valais, amb Macugnaga a la regió italiana de Piamonte.
Quan arribem a dalt el Pass, ens espera la Maddonna della Neve amb el seu revestiment daurat, visible des de una estona abans. Passem al altra vesant i anem fins al rifugio Oberto Maroli, on aprofitem per dinar. 
Desprès, comencem la baixada pel camí perfectament marcat, que ens portarà fins Macugnaga, baixant tenim tapat de boira a la part alta de les muntanyes, que ens impedeix la visió del Mont Rosa, del que només podem veure la part de baix de la morrena. Finalment, arribem al nostre destí. Ens espera un bonic hotel al centre del poble.



Sortida de travessa, guiada per: CAIRN, https://www.cairn-trekking.fr/
Distància (cal afegir 4 o 5 km.)  14,2 km.
Desnivell acumulat                 + 796 m.  - 1.678 m.
Temps efectiu, caminant          5 h. 45'

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...