20170907

T.M.R.: Rif. Gabiet - Rif. Ferraro

Avui, tornem a gaudir d'un bon dia. Sortim del refugi Gabiet, seguint el preciós sender TMR que ens baixa per dintre bosc, cap a la Vall de Gresoney al poble típic d'estació d'esquí, de Stafal, on fem una parada. 
Desprès, comencem una pujada per pista, que ens permet unes boniques vistes al Pólux, Càstor, Lyskamm i la piràmide de Vincent, des de la vesant de Gresoney (Itàlia). Assolim la estació per on pugen les telecabines, i deixem el camí que ens portaria al coll de la Bettaforca resseguint els tele-cabines.
Anem a buscar un paisatge més pur, sense ferro, i girem a l'esquerra (O), pel camí que ens portarà fins a dalt el coll de Rothorn.
Anem pujant, primer per prats i desprès mes en pendent, fins assolir els dos llacs, que hi ha just a sota del coll. Pel camí, trobem els primers corredors del Ultra Tour del Mont Rosa i tal com va passant el temps, en grups més nombrosos. Cal destacar, l'alta participació de dones que hi ha, i com sempre, la presència de corredors catalans, als que animem encara amb més força.
Fem un descans al llac superior, per dinar. Desprès emprenem els 60 m. de sender, entre corredors que van baixant, fins assolir el coll de Rothorn (2.689 m.), previ passar sota les banderes d'oració tibetana que hi ha al últim tram. Fem un merescut descans, mentre segueixen passant corredors. Des de aquí, tenim l'ocasió de contemplar des de lluny, el inconfusible Cerví. Es la millor foto que li puc fer, perquè els altres dies sempre està amb núvol per sobre o per sota.
Comencem el descens, i el camí va passant per tartera, però ben marcat. per entrar desprès a una zona de prats. Ara, baixem direcció oest pel camí cap a Contenery, fins un punt on el deixem, girant a nord-oest i desprès nord, cap al llac Ciarcerio, on fem una parada per descansar. Desprès, continuem camí per prats, baixant per la vall de Forca, cap al refugi Ferraro, on hi ha un punt de recepció i control del UTMR. De fet, a la nit, es converteix en una infermeria que tracta les torçades de turmells, genolls inflats, etc....


Sortida de travessa, guiada per: CAIRN, https://www.cairn-trekking.fr/
Distància                   14,7 km.            
Desnivell                   + 971 m.  - 1.248 m.
Temps efectiu, caminant  6 h. 16'

Enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=19844899

Àlbums de fotos:
Milio:    https://photos.app.goo.gl/eAq8esKT6LyOhfkw2
Eduard:  https://photos.app.goo.gl/iSuNlH1HgEwSaiH03
Jordi:https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPLVRwUVc3TTl2Mm8?usp=sharing_eil&ts=59cb9e2b

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...