20180208

St. Aniol de Finestres - Puig Sallança -

Aquest dijous, hem fet una bonica sortida pels voltants de Finestres, que a més, ha tingut un plus, que es la neu que hem trobat a la part del Puig Sallança, i algunes volves caigudes al llarg del mati.
Arribem amb els cotxes fins a Sant Aniol i agafem la pista que va cap a Mieres. Una vegada passat el pont sobre la Llémena, a ma esquerra deixem els cotxes.
Tot just al davant nostre i al altre costat de la pista, comença el corriol, marcat amb color grog, que ens puja fins a dalt la Quintana de Raspats, punt on torna a sortir a la pista. 
Seguim el corriol, que segueix a la dreta de la pista i que ens puja el tram final un altra vegada i més a munt a la pista. Agafem el camí, a l'esquerra, que ens porta a can Raspats, on agafem el corriol de pujada a Santa Maria de Finestres. Arribem a l'ermita i decidim abans d'esmorzar, arribar-nos al Castell de Finestres, mirador privilegiat a 360º dominant, des del Pirineu fins al mar, la plana del Gironès, Aiats, Cabrera, El Far.
Tornem cap a Santa Maria i esmorzem. 
Seguim el camí direcció NO cap al Puig Sallança, trobem l'oratori i el camí que baixa cap a Santa Pau, seguim la nostra direcció i arribem al Forat de l'Ovella, punt on el circ que tanca la vall, fa una osca, que hem de des-grimpar i passar al altre costat. Seguim el camí que va pujant i girant al O, arribant a dalt al Puig Sallança. Les vistes a la cara N, segueixen sent espectaculars. Seguim el camí cap al O, i ens arribem fins al Faig Rodó, arbre catalogat. Desfem camí fins al coll i baixem direcció N. i anem girant a NO i O. fins a la Collada del Grau, on fem un gir direcció S. baixant pel prat i agafant un camí  que per pista, ens baixa passant pel Estret de Gibraltar, el Pont Trencat i can Plana, que està abandonada, i que quan s'hi habitava, devia de ser una finca important, pels prats que hi ha a la vora i lo gran que era la casa.
Seguim el camí fins al proper encreuament, on seguim per la dreta i a la propera cruïlla, girem a la dreta per pujar cap a l'ermita de Sant Joan. A la era que hi ha a sobre, fem una parada per dinar.
Desprès, desfem camí fins a la cruïlla de baix i seguim cap a la dreta, per anar a trobar la cruïlla, que hem de seguir recte i començar a baixar pel camí que ja està marcat amb color grog. Uns pocs metres més avall, ens desviem primer a l'esquerra, per anar a veure el Pont del Diable. Un salt que fa La Llémena de uns 40 m. Retornem al camí, comencem a baixar i a uns pocs metres, ens desviem cap a la dreta (està indicat) per anar a la Font dels Sòcals. Retornem al camí i anem baixant direcció E, fins a baix la riera, on trobem la Bauma dels Trabucaires. El camí segueix cap al E. i ja per pista, anem a parar a la vora de la embotelladora del aigua de Sant Aniol i desprès acabem sortint a la pista que va cap a Mieres, que seguim de baixada fins arribar als cotxes.





Sortida circular
Distància            16,4 km.
Desnivell acumulat   918 m.
Temps caminant     5 h. 45'

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-02-08-01-22595547    

Fotos Milio  https://photos.app.goo.gl/TIDuRRU7JcTm7h7y2
Joan: https://drive.google.com/drive/folders/1SONYhFCiLX8PxE4u2Vd7u3jNTmvCSSd8?usp=sharing
Mercè:  https://photos.app.goo.gl/1NYYciI7RTast1Go1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: La Valleta - Puig d'Esquers - La Valleta

La sortida de Colla d'avui, ha estat condicionada per dos elements climatològics. Per un costat, la pluja que no estava prevista fins a ...