20180405

BON PAS.- Els Emprius, Cova Simanya, Les Fogueroses

Aquest dijous, una molt bonica sortida amb el grup, a prop de Sant Llorenç Savall. Ens hi desplacem amb el Bus de l'empresa Pacheco, habitual als nostres desplaçaments amb aquest mitjà. Venint des de Castellar del Vallés per la B-124, una vegada passat el km. 17 i abans de travessar un pont on es fa gir a la dreta, hem de continuar de dret, per la pista asfaltada, fins als aparcament El Marquet de les Roques, al davant, tenim una gran edificació modernista.
Comencem a caminar un poc més avall, on s'acaba la pista asfaltada, i quan arribem al aparcament, sense tocar la pista i al final, baixa un corriol que travessa el rierol de la Font del LLor i puja a una pista que seguirem a la dreta, seguint el camí que va pujant direcció N i desprès gira cap al est i comença a fer suau baixada un altra vegada direcció N, fins al torrent de la Pregona (nom de la casa que hi ha a sobre). Pugem a dalt de la pista, girant a l'esquerra i passant la tanca del camí de la casa, pel seu costat. A la propera corba, deixem el camí principal i girem a la dreta i seguim aquest, fins trobar una corda que el barra (si pot passar - no aconsellable perquè va a parar a un lloc on hi ha abelles-) seguim pel corriol que puja a la dreta i que sense deixar-lo ens pujarà al coll de Pregona. Seguim el camí de l'esquerra (O) i acabem de pujar fins a dalt la carena dels Emprius. Passem al costat del Quixal Corcat i seguim fins a la Bota del Jugador.
Ara, fem baixada per una petita canal, fins anar al Collet del Llor, on ja trobem el GR 5 que seguim per la lleixa de cinglera cap al sud. Més endavant, trobem un camí que puja per l'esquerra, unint-se al GR i comencem a pujar fins que trobem l'indicador a la cova de Simanya, on ens hi apropem. ESPECTACULAR la seva grandiositat.
Tornem al GR i acabem de pujar al coll d'Eres. Deixem el GR i seguim per la Carena del Pagés (S) com si anessem cap a la Mola. Quan som a Les Pinasses, ens desviem a la nostra esquerra, per veure la vista a la vall i la Mola, des de sobre la cinglera dels Òbits. Tornem a la pista i seguim, fent baixada, fins trobar l'indicador cap a l'esquerra (E) dels Òbits, que seguim. Ens arribem també a la Font Flàvia i desprès seguim baixant direcció nord, passant a la vora de l'Agulla de Tanca, la Foradada, la Roca Encavalcada, El Paller i desprès girar de baixada i direcció sud, ara seguint unes marques de color grog, per anar planejant i passar per sota la Encavalcada. Tornem a girar a nord, en forta baixada per les Fogueroses, sempre seguint el grog del camí, fins un punt on trobem marques de color taronja, que ara seguirem tot de baixada. Arribem a un punt on el cami segueix a la nostra dreta i natros seguim per l'esquerra, pel que sembla un camí (que no hi es al mapa Alpina) i que va seguint (NO) fins a la Font del Llor, on encara hi surt un bon goll d'aigua. 
Acabem de baixar fins a la pista, seguint el GR 5, passem pel pont a sobre la riera i ja ens trobem al aparcament, on ens espera el Ramon amb el bus.


Sortida circular
Distància          17,2 km.
Desnivell           881 m.          
Temps caminant   6 h.

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-04-05-els-emprius-cova-simanya-les-fogueroses-23856343
Fotos Joan https://drive.google.com/drive/folders/1NXf5oQr4uo9Dr_6FInKRX6obD53pdEBV?usp=sharing
Fotos varis https://photos.app.goo.gl/4OeeuigEefVmezmJ2 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...