20180829

BON PAS: Puigsacalm i Puig dels Llops, pels Tosells i Camí dels Burros

Donat que dissabte viatgem cap als Alps bona part de la Colla, aquesta setmana avancem la sortida a dimecres. El fet de que tornem a tenir previsió de pluja, fa que no ens allunyem de Girona i hem triat aquesta bonica matinal.
Sortim des del Coll de Bracons seguint pel GR i quan arribem al punt on hi ha la fita per on segueix el camí pujant a la dreta, amb marca groga, el seguim per anar pujant direcció als Tosells. Passem primer per la Roca del Corb, desprès pugem cap al Tosell Petit i finalment al Tosell Gros (1.462 m.). Baixem cap a la Collada Fonda, el Pla del Faig Gros i arribem al Manter, on ja passem la tanca i ens dirigim pel Collet dels Clivillers, fins al Puigsacalm. Des de aquí, seguim camí cap al Puig dels Llops, on fem parada per esmorzar.
Continuem camí cap al nord, començant la baixada. Gira, més avall, cap al SE en forta pendent i passos d'anar-hi poc a poc. Abans d'arribar al Coll de Joanetes, ja trobem el pal indicador del Camí del Pas dels Burros, que seguim direcció sud i va resseguint tot el perfil de la muntanya, amb la cinglera als nostres peus. Finalment, torna a pujar cap al Collet dels Clivillers.
Ara, desfem camí fins als Clivillers, on hi ha la tanca. La passem i seguim de baixada, direcció NO fins al Collet del Ferrer. Aquí girem de baixada, primer al oest i desprès SO fins a la Font Tornadissa. Més enllà, ja trobem el GR 151.1 que seguirem fins al Coll de Bracons.


Sortida circular
Distància                   10,8 km.
Desnivell                    930m.
temps caminant        4h.11'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-08-29-01-coll-de-bracons-tossells-puigsacalm-puig-dels-llops-cami-dels-burros-font-tornadissa-28494562
Fotos Joan https://drive.google.com/drive/folders/1zxaOVHO_eChM25x5zHV9TXxhEJdajRc8?usp=sharing
Mercè        https://photos.app.goo.gl/7nXX6Udp3VFt8ncP6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...