20181004

BON PAS: Puig Cerverís, per Pardines.

Un altre dijous on el temps es perfecte per caminar. Un dia, amb el llum de la tardor i un paisatge preciós, ens han deixat bocabadats amb tanta bellesa a la muntanya.
Deixem els cotxes al aparcament de Pardines i comencem a caminar pel carrer del Bec, direcció est, fins a la sortida del poble. Quan comença el camí de terra el seguim i als pocs metres trobem la cruïlla indicada cap al Camí de les Mines o també anomenat de la Rovira, que hem de seguir. Inicialment, sembla menys fresat que el camí per on baixarem. Anem seguint cap al est en suau pujada, fins arribar a l'alçada del torrent de Vellinfern, on hi segueix una pujada en força pendent, que per sort no es molt llarga, fins assolir el Serrat de Malnom, on hi trobem un panell descriptiu. Desprès, seguim amb pujada suau fins arribar a la cruïlla de la indicada Cabanya d'en Font, on hem de seguir direcció a Tregurà (per la collada de Meianell). Seguim pujant un poc més i fem la parada per esmorzar, mentre gaudim de la Cavallera, del Estela i Taga al davant.
Continuem desprès la pujada, decantant-nos cap a la dreta seguint el camí marca groga de Itinerànnia fins al coll de Meianell, on sortim a una pista. Hi ha un tram una mica perdedor al entrar el camí al bosc de pi jove i cal tenir una traça per seguir-lo bé. Girem a l'esquerra, per anar a buscar la pista principal que va a Tregurà, que seguirem uns metres fins a la collada de Pardines. Ara, direcció oest comencem a caminar pel Pla d'en Batlló i anem a trobar un camí que puja direcció NO i passa per sota el Cerverís, per més amunt anar a buscar pel costat d'un filat, la pujada final per la part de darrera, al Cerverís.
Des de aquí, la vista amb un ampli abast i als 360º ens deixa una bona estona bocabadats.
Comencem a baixar pel llom de la muntanya direcció SE, continuant gaudint d'aquest bonic paisatge fins que tornem a entrar al bosc de pi jove, on cal anar també amb molt de compte per no deixar la traça. Finalment, tornem a trobar la pista de Tregurà, que travessem i continuem baixant, passant per la cabana de pedra. Més avall i a la vista de Pardines, girem pel costat d'un filat cap a la dreta NO, per seguir baixant per Les Planelles i trobar el camí que baixa pels Bàlecs, travessa el torrent de Dalt i acaba fins a trobar per on hem anat al matí, fins entrar al poble. 


Sortida circular
Distància          14,7 km.
Desnivell          974 m.
Temps caminant  5 h. 18'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...