20191128

BON PAS.- de Osor a S. Miquel de les Formigues

Aquesta setmana, tornem a anar a S. Miquel de Solterra, però des de Osor. Per aquesta vesant, feia molt temps que no hi estava i ha coincidit amb els colors i la caiguda de fulles per la tardor. Les fulles caigudes, fan que sigui dificultós de seguir els corriols fora pista, pel que cal portar la traça GPS.
Deixem els cotxes al passeig del Borrell i passem per la font del Borrell, el sot de la Noguerola (riera) i enfilem la pista amunt cap a l'esquerra direcció sud. Trobem una cruïlla i seguim la direcció que portem (per l'esquerra, farem la tornada). Anem pujant pista amunt, que va fen revolts a la part més empinada fins arribar a un punt on ja s'acaba. Arribem a un punt on s'acaba la pista i enfilem un corriol a l'esquerra, molt tapat de fulles i que puja amb forta pendent. Trobem pintades vermelles als arbres i blaves a alguna pedra del terra. Quan som més amunt, el corriol gira a l'esquerra (marques blaves) i va fent una diagonal fins al coll del Rouric. Aquí girem a nord per arribar nos fins a la roca de Serssenedes, des d'on hi ha una molt bona vista.
Desfem camí fins al coll i seguim el corriol direcció sud, pujant cap a les Portelleres i seguim pujant SO fins assolir la carena de S. Miquel, que anem seguint (marques color fúcsia) direcció sud fins arribar a la creu i cim de S. Miquel. Aquí si que la vista ja es espectacular: S. Hilari, Pedraforca, Pirineu, Bassagoda, el Gironès i la costa. Per mirar als 360º.
Desfem un tall de carena i agafem un camí que baixa cap a la vesant d'Osor. Arribem a una pista, on es troba la font Sa Guarda. Desprès, agafem un camí que baixa direcció NE i un poc més avall surt a una pista. El corriol va fent drecera de baixada fins arribar a can Riba d'Amunt, on fem parada per dinar. Aquí, anem seguint marques de GR 83 baixant pel mig dels castanyers direcció NE. Força més avall, ja trobem pals indicadors, que hem d'anar seguint direcció a Osor fins que trobem la pista per on hem pujat al matí i ja desfem camí fins als cotxes.



mapa edit. Alpina: Collsacabra i ICC (queda fora, una part de la traça)
enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-11-28-01osor-la-roca-coll-rauric-s-miquel-de-solterra-formigues-la-rva-damunt-gr-83-osor-44028226

Sortida circular
Distància               15,2 km.
Desnivell                949 m.
Temps caminant    5 h. 07'

fotos Bon Pas       https://photos.app.goo.gl/Mz1q72KgQ3uUBTQe8

Eduard                  https://photos.app.goo.gl/2cQdAkKfGq1H3m7g7

Mercè                    https://photos.app.goo.gl/2xktnMLbXAhx8zjZ9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...