20191121

BON PAS.- Ripollés: Camprodon - S.Antoni - El Remei

Una bonica circular per la vall de Camprodon. Hi ha trams que ja hem fet, però sempre hi entra alguna variant desconeguda. La de avui, ha quedat molt complerta i agradable de fer.
Sortim des del aparcament que hi ha al parc de la font de Camprodon. Passada la font direcció NE seguim un camí amb esglaons que va a sortir al costat de la carretera, que seguim uns metres fins a trobar un camí que puja per la dreta direcció sud i que al acabar el filat que ens acompanya per la nostra esquerra, enfila un corriol que puja. El seguim i més amunt resseguim una tanca metàl·lica. El camí puja fent llaçades i ens porta al Coll de S. Antoni. L'altra vegada que vam estar per aquesta contrada, vam obviar d'anar al turo on estava l'ermita de S. Antoni Vell. Aquesta vegada, decidim de pujar-hi i només podem veure unes restes de pedres i poca visió, ja que la vista la limiten els arbres que hi van creixent. El costat on es pot veure més vista es a la nova ermita i Pirineu. Desfem camí fins al Coll.
Comencem la pujada cap a l'ermita actual de S. Antoni, seguint un camí fresat que empalma amb el que ve des del Pla de Bonaire. Seguim la pujada fins al cim i l'ermita, on aprofitem el bon sol, per esmorzar. Desfem camí i ens dirigim ara cap al Pla de Bonaire. Aquí seguim el corriol indicat "cap a Oix" que baixa direcció SE cap al Collet de Sivilla i seguim el PR C-186 indicat "cap a Oix" fins a la Collada del Remei, on el deixem. Seguim, de pujada i encara més S/SE, un corriol amb marques de color blau, fins al Puig de Dot.
Continuem pel camí que baixa direcció SO pel Pas de la Guilla fins a molt a prop de can Salelles, on trobem la pista que seguim direcció NE cap al santuari de El Remei, on fem un descans. Seguim el camí que passa un filat amb pas direcció NE i que va pujant cap al rec de Creixenturri, on fa un gir al SO i ens porta cap al castell de Creixenturri, on el corriol va seguint i donant la volta a la muntanya, enfilant cap a nord per anar a la roca del Migdia, on tenim una bona visual sobre la vall de Camprodon. A partir d'aquí, el corriol comença a davallar direcció nord, resseguint la formació rocosa i un xic penjat. Travessa el torrent de l'Angel cap ala masia Les Boleteres, desprès anant per la pista, a una corba a la dreta,  agafem un corriol que s'endinsa uns metres més enllà cap a bosc i segueix aquest camí (anomenat de les Boleteres) fins a Camprodon.


mapa editorial Alpina. Alta Garrotxa
enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2019-11-21-01-ermita-de-st-antoni-puig-de-dot-santuari-del-43796586

traça circular
Distància                 12,3 km.
Desnivell                  792 m.
Temps caminant      4 h. 43'

fotos Eduard  https://photos.app.goo.gl/SdfhvxJHgHH9DcQg8

fotos Toni i Montse https://photos.app.goo.gl/vCJ6EGfsiH7DZqCb8

fotos Mercè  https://photos.app.goo.gl/x6n6WfuayCsYL6i77

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...