20200806

BON PAS.- Ribes - refugi Erola - els Collets - Queralbs

Sortida amb bus i de travessa. Des de Ribes, es comença caminant, passant a la vora de l'estació i pujant al castell de S. Pere. Segueix direcció NE, deixant el cementiri a la nostra esquerra i agafant el camí a can Batet, abans però, a la primera cruïlla segueix a l'esquerra direcció NE cap els Terrers i seguint per la costa del Nadal fins a trobar la pista de can Nadal. Segueix a l'esquerra passant-hi pel davant la casa. Es troba una cruïlla i cal seguir a la dreta i desprès de la corba, agafar un corriol que surt per l'esquerra de la pista, direcció nord, de pujada. Bastant més amunt, surt a la pista i cal travessar-la per seguir direcció NE pel camí que va cap al Camp del Ginebre i acaba pujant al Pla de l'Erola i al refugi.
Desprès, cal seguir la pista direcció NE cap al torrent de Surallonga i desprès gira cap al nord, cap als Collets de Siat, el torrent de les Molleres, el Pla de la Quera i el riu de la Canya. Desprès gira cap al oest fins a les Mines, per on baixarem desprès. Ara, seguim la pista direcció nord fins a Els Collets, un mirador que hi ha a sobre el pont del Daió, que ens ofereix una esplèndida vista a la vesant de la vall de Núria, i la vall del Freser, roques de Totlomón, Fontalba.
Desprès, cal desfer la pista fins a Les Mines i sortint de la corba, agafar a la dreta, el camí que baixa des de Balandrau per la carena de la Caixeta direcció SO. Va baixant per la Creu del Fa i més avall gira cap a la dreta (oest), cap al Pla del Garó, on torna a girar a SO per anar a parar als Plans d'Escuira. Sense acabar d'arribar al Pla, s'agafa una pista que surt a la dreta, direcció nord i que seguirem fins al torrent del Forn. Aquí, on hi ha la paret de contenció de pedres, cal agafar un camí de baixada, que ens portarà cap avall, passant un conducte d'aigua, fins arribar a la pista asfaltada que va a la central de Daió. La seguim, a l'esquerra, direcció Queralbs fins a la carretera de Ribes a Queralbs, on espera el bus.



mapa ed. Alpina. Puigmal

Sortida de travessa
distància                      17,2 km.
desnivell                       828 m.
temps caminant          5 h. 7'

fotos Montse               https://photos.app.goo.gl/UEcqBSbY4ppNnJep6

Manel                           https://photos.app.goo.gl/MuC4nBjceADefN2G7

Mercè                           https://photos.app.goo.gl/Uqy3gRVNYErBygcH6



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...