20201008

colla BON PAS.- Cap de Creus: Far-Cala Culip-paratge Tudela-cala Galladera-tornada per GR

 Avui, anem a gaudir d'un magnífic dia pel Cap de Creus. 
Deixem els cotxes al aparcament del Far. Comencem a caminar pujant pel Far i seguim rodejant-lo i baixant pel darrere fins a tornar a trobar la carretera, que seguim fins a la propera corba, ara seguirem pel GR uns metres fins a tocar de nou carretera. La travessem i seguim el camí marcat, que baixa direcció nord cap a la cala Culip. Seguidament, entrem al paratge Tudela on el vent i l'erosió del mar, donen curioses formes d'animalons a les roques.
Deixem el camí marcat i seguim cap al oest, direcció a la cala d'Agulles, desprès resseguim la costa entrant a la cala més gran. Quan sortim de la cala, sembla com que hàgim perdut camí, perquè anem passant però no està molt definit. Posat el trac sobre el mapa, sembla que el camí ens ha quedat més a la dreta de per on hem anat pujant natros. Quan tornem a davallar, ens tornem a posar al camí del mapa, que anirem seguin fins a la cala Galladera.
Com ens hem entretingut i se'ns ha fet una mica tard, a l'entrada de la Galladera, decidim fer el retorn cap al Far. Desfem uns metres ja que començàvem la baixada i seguim per dalt un sender que sembla fresat, direcció oest. Més endavant, trobem a la nostra dreta un altre sender que és marcat al mapa i que  també permet la baixada cap a la Galladera. Seguim per dalt, direcció sud seguint camí marcat a mapa i travessem el rec del Moro, força tapat. El camí segueix per l'altre costat direcció sud i primer trobem l'embassament i desprès el mas del Rabassers de Baix, on parem a dinar. El GR passa pel seu costat.
Seguim el GR direcció est fins a trobar el punt on tanquem la traça, per on hem passat al matí. Ara, només cal desfer camí fins als cotxes.


mapa ed. Alpina. Alta Garrotxa (Itinerànnia)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...