20220604

Colla ISARD.- Berguedà. Cims dels Rasos de Peguera

Aquesta sortida, és la primera que fem pel Berguedà aquest any. Ens desplacem com sempre, amb el minibus Pacheco. Fem l'aproximació fins a Berga i desprès agafem la BV 4241 i ja seguim les indicacions cap als Rasos de Peguera, arribant al cap d'amunt de l'estació, a la Creu del Cabrer.
Comencem a caminar direcció nord i baixant per una pista, durant uns 400 metres per desprès deixar-la i girem a la dreta entrant al prat i bosc de pi, seguint de pujada, la direcció NE, passant a la vora del Corral Vallsabuc seguim a trobar un camí més fresat i fent drecera el tornem a trobar uns metres més amunt. Seguim uns 120 m. aquest camí i tornem a entrar a bosc girant a la dreta, direcció SE i sense corriol definit, pujant per dintre bosc de pi. Més amunt, anem firant cap al est i ja trobem traça de camí i alguna fita, que tal com anem pujant es poden seguir millor. Finalment, arribem als Rasos de Dalt (2.077 m.), el punt més alt de la sortida, identificat amb un pal amb la placa i la senyera.
Seguim, de baixada per dintre bosc i direcció S fins a les Collades, on seguirem de pujada per un prat, primer direcció SO i desprès S, fins a trobar el PR-C 73 que seguirem fins al Pedró (2.060 m.), identificat per un pedró pintada la senyera i a dalt un pessebre de metall. Desprès, seguim en suau pendent el PR durant uns 140 m. i ens desviem al cap a l'esquerra per anar a trobar l'altre cim, Els Rasos de Baix (2.058 m.) identificat per un vèrtex geològic.
Des d'aquí i primer sense camí gaire definit i direcció SE, fem baixada pel mig del bosc de pi (primer bastant dificultós), fins al Pla de l'Orri, on hi queda una basa d'aigua de desgel i pluja. Seguim direcció S i de pujada un camí ben fresat que ens porta fins al cim de la Torreta (1.988 m.) identificat per un vèrtex geològic, però també hi ha una repetidor de comunicacions. Des d'aquest punt, podem gaudir d'una esplèndida vista a 360º i en proximitat als nostres dos objectius immediats. També tenim a la vista l'embassament de La Baells i tota la vall del Llobregat.
Des d'aquí hi ha opcions de baixada; decidim la menys dreta i seguim la cinglera direcció oest, seguint les torres que porten corrent al repetidor uns 300 m. fins a trobar un punt on és evident que pot baixar per un corriol ben definit. A meitat baixada, trobem corriol a l'esquerra, que seguim per anar al cim del Roc d'Uró (1.948m.) també amb molt bona vista, identificat per un vèrtex de metall fet per la Colla la Pessigolla. Desfem el tram de pujada i seguim la baixada, direcció S i dintre bosc fins arribar al prat, al coll d'Estela. Travessem al altre costat de filat, emprenem el camí de pujada seguint la direcció S. fins arribar al punt on el pas està equipat amb cadena per facilitar l'ascensió i arribar el cim del Cogulló d'Estela (1.869 m.) identificat per una creu i una senyera. Des d'aquí també gaudim d'una visual a 360º però aviat s'emplena el cim d'altres muntanyencs i emprenem la baixada, desfent camí fins al coll d'Estela. Seguim pel camí, deixant el filat a l'esquerra, arribem de seguida a la font d'Estela i el corriol de baixada va a parar a una pista, que seguim uns 220 m. i a l'esquerra agafem un corriol que fa un pujada curta, per després davallar cap als Plans i la font de Tagast (punt més baix de la sortida), on hem trobat el PR-C 73. El seguim i comença a pujar, molt ben traçat, per salvar un primer desnivell d'uns 150 m. fins al coll i bassa de Rasets, desprès segueix pujant en suau pendent i sempre seguint el PR, tornem a fer cap al Pla de l'Orri, on deixarem el PR i seguim direcció oest a trobar la pista que ja no deixarem fins arribar a la carretera, a pocs metres de la Creu del Cabrer, el nostre destí.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...