20220630

BON PAS.- Espinavell -coll Pregon - Els Banys -coll de Siern - coll Pregon - Espinavell

Aquesta sortida ja la tenim feta per la Colla, però ja fa 9 anys, així que com hi ha companys que no l'han fet, la repetim, fent una petita variant.

És una volta molt recomanable, per les bones vistes que té al ser tant aèria i també pels camins i boscos de la part de França.

Sortim des de Espinavell pel carrer d'Amunt i seguint les marques del GR 11.6 en direcció nord i també hi ha marques grogues, pugem fins al coll Pregon. Quan som a dalt passem al altre costat del filat fronterer i comencem a baixar, direcció nord fins a La Farga, on desprès de passar el pont sobre el Tec, anem a parar a la carretera dels Banys de la Preste. Anem seguint la carretera en direcció als Banys i desprès fem cap a una zona d'aparcament. Hi ha pal indicador de la direcció a coll de Siern. Seguim per la pista fins a  trobar l'indicador del corriol que, marcat amb groc, fent llaçades i creuant pistes, ens porta fins a dalt al coll de Siern.

Ara, seguim a l'esquerra, direcció est i per la carena, fem cap al cim de Portabella, des d'on ja veiem el coll Pregón i ens hi arribem tot seguint per la carena.

Quan hi arribem, ja ens queda només el desfer camí i de baixada, fins a Espinavell.


enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2022-06-30-01-espinavell-coll-pregon-banys-de-la-presta-collada-de-siern-cim-de-portella-collada-de-107602685


fotos Josep M. https://photos.app.goo.gl/gHNDyCGuS8Cp4Buo8 


 

 
  
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...