20220705

BON PAS.- VALL D'ARAN Dia 1: Colomers - Port i estanhs de Colieto - refugi Ventosa i Calvell - Port de Caldes - Colomers.

Un any més hem preparat amb molta il·lusió la sortida de la Colla a la Vall d'Aran. Com sempre, utilitzem el bus d'en Pacheco per portant-hi i la nostra base al hotel La Creu de Salardú, on els seus propietaris, en Xevi i la Pili i el personal, ens fan l'estança molt agradable.

Per fer les aproximacions de les nostres rutes a fer, utilitzem el servei de Taxi (de muntanya) Olperer, de Artíes. Es un servei totalment recomanable i molt professional. Grans coneixedors de les rutes de l'Aran que us podran indicar per on anar. Contacte per el web que tenen.

El primer dia, amb els taxis fem l'aproximació fins a la parada de taxi a la part baixa de la presa de Colomers. Iniciem la ruta pujant fins al estanh i refugi i seguint direcció sud, anem pujant cap al estanh Mort. Seguim aquesta direcció de pujada i passem l'estanh Garguilhs de Sus i deixant els Estanhets deth Pòrt a la nostra esquerra, comencem a fer la pujada final fins al Port de Colieto (2.601 m.).

Iniciem de baixada i direcció oest, cap als estanhs Tort, Gran i de Colieto, per arribar al refugi de Ventosa i Calvell on fem parada per dinar, amb vistes a l'estanh Negre. 

Desprès, seguim camí girant a nord i de pujada, deixant els estanhs Xic i de Travessani a la nostra esquerra i l'estanh Clot a la nostra dreta. El camí va marcat amb color groc i algun pal també pintat de groc. Hi ha algun moment que el perdem, però el tornem a recuperar ràpidament. Finalment, arribem al cap del Port de Caldes, on ja tenim vistes a la vesant dels Colomers. Ens espera una llarga baixada seguint el GR fins arribar novament al estanh de Colomers a la vora del refugi antic i desfer el camí fins on ens esperen els taxis Olperer per traslladar-nos al hotel.


enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2022-07-05-01-dia-1-colomers-port-colomers-ventosa-i-calvell-port-caldes-colomers-107734199

fotos Montse https://photos.app.goo.gl/ZkEA87ToKH4uQNQs9

fotos Mercè  https://photos.app.goo.gl/UUpkdFvDajcDavRe7

fotos_Joan https://drive.google.com/drive/folders/1Ee3vwqBKj0TsPkEb_dFWlItLe_cuINhm?usp=sharing

fotos Milio https://photos.app.goo.gl/NG1RdRUgYMxrvvTN7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...