20220707

BON PAS.- Vall d'Aran. De Salardú a Betren, pel Camin des Banhs

Sortida matinal i molt agradable de fer. Avui, és l'últim dia de la nostra estada a Vall d'Aran i com sempre, fem solament una matinal, per desprès seguir viatge cap a Girona.

Des del mateix hotel, iniciem el recorregut baixant pel costat de la carretera uns 300 m. i desprès de passar la rotonda i les parades del bus, agafem el primer baixant que hi ha a la nostra esquerra. Passem el pont a sobre el Garona i enfilem un corriol amunt, que ens porta directe al camí (GR 211.1) que seguirem direcció oest i de baixada fins a Arties travessem la pista asfaltada al costat d'una zona d'aparcament de la flota dels taxis Olperer i pel carrer Mola entrem al poble i el passem fins a l'església de Santa Maria d'Arties.

Pel costat de l'església, seguim el mateix camí direcció oest que segueix en baixada suau, passant pels Banhs d'Arties i continuant al costat del Garona fins a Garós, on travessem el pont i la C-28 per entrar al poble i a la seva sortida per l'oest, trobar l'església de St. Julià. Seguim el camí direcció oest que ens portarà primer planejant i desprès en baixada més pronunciada fins a Casarilh on passem per l'ermita de St. Tomás. Desprès, tornem a travessar la C-28 i seguim en suau pujada el camin Tant Bosc d'Art Costa direcció a Escunhau, on hi entrem pel carrer Sant Peir, on trobem l'ermita del mateix nom.  Sense entrar al nucli urbà, seguim el GR. És a partir d'aquí on acumularem el desnivell positiu d'aquesta ruta, passant sota bosc fem cap a un àrea de pic-nic, referència per agafar el camí que baixa a la dreta, deixant el GR, cap a Betren. Punt final de la nostra ruta, on ens espera el bus. 


Enllaç a la traça: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/22-7-7-salardu-arties-garos-casarilh-escunhau-betren-107967176

Fotos Montse https://photos.app.goo.gl/dLDcNKN7AStaXXc37

Fotos_Joan https://drive.google.com/drive/folders/1drFemXQxyt0JtVne6C6HH2x55jRnIoru?usp=sharing

Fotos Mercè https://photos.app.goo.gl/1NivFiqaQL6Cew5L8



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...