dijous, 22 de desembre de 2022

BON PAS.- Garrotxa. Monteia-St. Miquel-St. Grau d'Entreperes-St. Andreu Guitarriu-coll de Faja-La Calma-Monteia

Aproximació en cotxe per Tortellà i seguir carretera asfaltada (estreta), que puja a Monteia.   
comencem caminant pujant direcció SO, fins arribar a St. Miquel de Monteia. Aquí girem cap al sud passant pel prat que hi ha al costat de l'ermita i seguint el camí cap al Pla de la Bassa. Abans d'arribar-hi, fem un gir a la dreta (O), per anar cap a Montoriol i des d'aquí fem una anada/tornada per veure l'oratori de St. Jordi. Desprès seguim direcció (NO) cap al Pujant de la Guilla. Quan ja hem salvat el desnivell de la paret, podem gaudir d'una molt bonica vista cap al sud.
Seguim camí direcció NO força a vora de cinglera primer i desprès girant a NE seguint el perfil de la muntanya i va a parar a la font de Rodoret on ja va a sortir a la pista. La seguim cap a la dreta fins a St. Grau d'Entreperes, on fem parada d'esmorzar.
Tornem a la pista (encreuament) i la seguim cap a la dreta (E) seguint la traça d'Itinerànnia, quan ens apropem a Guitarriu, agafem a la dreta de la pista un corriol que fa drecera i surt al mateix St. Andreu. Desprès d'un petit descans, seguim a la dreta (E) fins a coll de Faja (cruïlla de camins). Seguim el que puja a la dreta direcció SE que ens porta a Pla de Banyadors, on al mapa de l'Alpina, hi ha camí que va cap a la Bauma de Ranella, però físicament està perdut, i tenim que anar improvisant per dintre bosc, obrin camí per baixar fins a trobar-lo més fresat i que finalment va a sortir a la pista.
NO RECOMANO AQUEST TRAM DE RUTA. ÉS MES ACONSELLABLE D'ANAR DES DE COLL DE FAJA A COLL DE MURLA I ANAR PEL CAMÍ QUE HI HA AL MAPA, CAP A LA BALMA.
Una vegada som a la pista, la seguim de baixada uns 80 m. per agafar un corriol que surt a l'esquerra i que ens porta fins a la Balma d'en Ranella. Tornem a desfer camí fins a la pista i la seguim baixant direcció sud, uns 160 m. fins a trobar el camí que a la dreta, va pujant direcció (SO) primer i desprès sud, cap al coll Sabassa. Continuem pujant fins a una zona de roca molt erosionada i bon mirador, on ja veiem La Calma, per desprès anar baixant fins al coll de Jou, des d'on emprenem la dreta pujada, direcció sud, fins a dalt el cim. Fem un merescut descans, per dinar, mentre admirem la vista a 360º.
Anem a buscar la baixada en forta pendent, direcció SE, cap al Pla de la Calma, on girem al est cap a la creu de Monteia i ja en forta baixada cap al (NE) primer i desprès cap a sud, fem cap a St. Miquel de Monteia, des d'on ja només ens queda desfer el camí del matí, fins als cotxes.Àlbums de fotos:


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada