20230921

BON PAS.- Montseny: Sta. Fe - Roc Perer - Turó de l'Home - Les Agudes - font de Briançó - font de Passavets - Santa Fe

Dijous ventós (més del previst) i també menys solejat del que preveiem. Pel demés, bona caminada pel Montseny.
Sortim des de l'aparcament a la carretera, travessant al altre costa pel corriol marcat, davant del centre d'Informació. Un primer tram força planer ens apropa al Puig Porquer i la font del Cirerer (totes les fonts estan sense aigua, molt preocupant...). Anem direcció sud, seguint el camí ben marcat, que ja va fent pujada, primer direcció nord fins al Roc Perer i desprès  oest, fins a trobar un camí que puja també des del lloc on hem sortit.
A partir d'aquí segueix pujant direcció nord fins a trobar el camí que puja des de la font de Passavets (PR-C 208). A partir d'aquí, seguim aquest camí que va fent llaçades i que passa a sobre de dos pous de glaç i que ens puja fins al Turó de l'Home. Aquí dalt el vent ja li dona de fort.
Seguim camí cap a les agudes, passant pel GR 5.2 en lloc de la cresta, per evitar al vent. Pugem a Les Agudes i ens hi estem el temps just de fer la foto i marxar, dons aquí encara hi bufa més.
Baixem des del Coll de les Agudes, direcció sud pel PR- C 208 a la font de Briançó (també seca) i desprès anem seguint aquest camí, de baixada cap a la font de Passavets (un altra sense aigua). Travessem la carretera i seguim el camí direcció Sta. Fe, que va en paral·lel a la carretera, parant a la font del Frare (seca) per dinar i donar per acabada la sortida.
 

 
fotos J.M. Barrosso: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Rabós-font del Conill-coll dels Belitres-coll de la Plaja-St. Quirze i Sta. Maria de Colera-St. Quirc de Colera-Rabós

Una molt bonica ruta per l'Alt Empordà, que ens ha coincidit, amb l'explosió primaveral de la natura que ens envolta. Sortim des del...