20231102

BONA PAS. Les Gavarres: coll de la Ganga-el Garrigar-can Ribot-Fitor-Pla de Folgueroles-puig de la Serra Llarga-coll de la Ganga.

Aquest dijous, tenim amenaça de pluja generalitzada i segons les previsions, aconsella de fer una matina per poder acabar abans les 13 h. Ens decidim d'anar cap a Les Gavarres i anem fins al coll de la Ganga per La Bisbal, deixant els cotxes uns metres més enllà del coll.
Agafem una pista que puja des de la corba propera on hem aparcat i quan som al encreuament a una pista, al final de la pujada, seguim a la dreta, per on tornem a trobar una cruïlla, seguint per l'esquerra i començant a fer baixada. Quan arribem al fons de la vall, trobem un encreuament i girem a l'esquerra -nord- (per la dreta hi ve un camí que puja des de la urbanització propera a Calonge). Tornem a trobar una cruïlla i seguim per la dreta, començant a pujar pel Garrigar fins arribar a can Ribot (runes). Aquí, seguim la pista cap a l'esquerra -nord- fins a trobar-ne un altra que la travessem i seguim recte per un sender que davalla cap al Clot del Surolí i desprès torna a pujar fins a trobar el PR C-105 que seguim direcció nord a Can Puig (runes), on també ens acostem a la bassa, propera a la casa. Desprès, podríem seguir el PR fins a Fitor directament, però el deixem, seguint a l'esquerra per anar a veure una pedra (podria tenir vinculació amb algun sacrifici) i també el dolmen del Llobinar, per arribar finalment a Fitor. 
Aquí, fem parada d'esmorzar i desprès seguim per la part del darrera de l'ermita, entrant a bosc per un sender cap a la propera Creu de Fitor, des d'on comencem a davallar, trobant un camí PR C-104 que seguim de baixada fins a can Calç (casa rural molt gran), on fent anada i tornada ens apropem al que pot ser ha estat un forn de calç?
Tornem a l'encreuament i comencem a pujar direcció sud cap al Puig de la Serra Llarga, on anem a sortir a una pista, que seguim a la dreta -est- fins a trobar un altra cruïlla de pistes, on seguirem per la de l'esquerra, fent pujada cap al que sembla una bassa de bombers (ara buida) i seguim fins a trobar l'encreuament per on hem pujat des de la carretera. Ara ja només ens cal baixar fins als cotxes. 
Cal dir que només iniciar el retorn en cotxe cap a Girona, ja ha caigut el xàfec de pluja. Ens hem lliurat de banyar-nos....





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Rabós-font del Conill-coll dels Belitres-coll de la Plaja-St. Quirze i Sta. Maria de Colera-St. Quirc de Colera-Rabós

Una molt bonica ruta per l'Alt Empordà, que ens ha coincidit, amb l'explosió primaveral de la natura que ens envolta. Sortim des del...