20231228

BON PAS: La Selva-Blanes: Ruta de les ermites de Blanes

Ruta que amb sortida i arribada a Blanes ens permet passar per una bona quantitat d’esglésies i ermites de Blanes i els seus voltants.

Tret de les esglésies que hi ha a dintre del poble, la resta de la ruta està ben indicada amb postes informatius a la major part de cruïlles de la ruta. No obstant, és millor agafar la traça que Turisme Blanes te penjada al seu web i seguir-la.

Natros, hem deixat els cotxes a la part alta del poble, entre els jardí botànic i la cala de St. Francesc.

Aquest és l'enllaç al pdf amb la descripció de les diferents esglésies i ermites que hi trobareu: Ruta-de-les-Ermites_CAT.pdf (blanescostabrava.cat)

A part de les descrites al pdf, també hem estat al santuari de St. Pere del Boc i aquesta és la descripció trobada d'aquest lloc: 

Santuari de Sant Pere del Bosc; originalment una ermita documentada des del segle amb el nom de Sant Pere Cercada i des del segle XIV amb el nom de Sant Pere Salou. Fou la seu d’una comunitat benedictina fins l’any 1694 en que va ser destruïda per les tropes franceses. El 1789 es va reconstruir en estil barroc. En 1860, amb l'expropiació per part de l'estat de bona part de les terres i edificis que controlava l'església, el santuari de Sant Pere passa a mans d'un ric indià català que havia fet fortuna a Cuba, Nicolau Font. Va ser aquest qui va encarregar a l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch la remodelació de l'edifici. Actualment, el complex acull a més, un hotel i restaurant de luxe.  

enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2023-12-28-082805-blanes-ruta-de-les-ermites-156800848



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Rabós-font del Conill-coll dels Belitres-coll de la Plaja-St. Quirze i Sta. Maria de Colera-St. Quirc de Colera-Rabós

Una molt bonica ruta per l'Alt Empordà, que ens ha coincidit, amb l'explosió primaveral de la natura que ens envolta. Sortim des del...