20240606

BON PAS.- Vallespir (França): La Menera - Torres de Cabrenys - La Menera.

Avui fem un desplaçament llarg fins a La Menera (Vallespir), per conèixer les Torres de Cabrenys. D'aquest lloc, hi ha la informació al enllaç de la Wikipèdia Cabrenç - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure (wikipedia.org).

Comencem la caminada dirigint-nos des de l'aparcament que hi ha passat el poble cap a l'església i pujant les escales que passen al seu costat, amb marca GR. Es possible que des de la font que hi ha a la corba de l'aparcament, també hi hagi accés al camí i sembla més directe (a comprovar en un altra ocasió).
Anem seguint les marques GR i ho farem més enllà de mitja ruta i també anirem trobant al llarg del camí indicadors "boucle tours de Cabrenç, per Les Estanousses". La part inicial, comença passant pel costat de l'església i ens va pujant per carrers encara dintre el poble. Més amunt fem cap a la vora de la Casanova (antigament el  camí passava per la casa), ara passa per sota, seguint les marques GR  i caminant sota bosc i salvant un petit desnivell, anem a parar més enllà de la casa i ja seguim l'antic camí tot marcat vermell/groc. Trobem una pista que seguim a la dreta durant uns 550 m. planejant. Aquí el GR deixa la pista i segueix a l'esquerra, de pujada i anem a parar a un altra pista, on als pocs metres trobem l'entrada a la finca Les Estanoses, on darrere la tanca hi ha una figura d'un enorme bou.
Natros girem a l'esquerra, seguint les marques GR i de pujada, trobem de seguida una pista, que seguim a la dreta i anem pujant sota bosc. Més amunt a la nostra esquerra, veiem un petit desviament que va a un primer mirador. Seguim amunt per la pista i passem el coll de les Estanoses i quan som a l'alçada del Puig Ballador, per la nostra esquerra ve el camí que puja des de Serrallonga. Seguim pista amunt fins a trobar la primera de les torres, la Torre Alta de Cabrenys, on hi ha una zona de pícnic i un altre bon mirador.
Seguim el camí i natros per anar a la segon torre, ho fem pel camí que va cap al castell i deixant-lo i pujant també hi fem cap, però és millor seguir a la sortida de la primera torre per la cresta, que hi va més directe. Desfem el petit tram d'accés i continuem fins al castell de Cabrenys i restes de St. Miquel.
Després, des de la base de la muralla del castell i seguint les marques, comencem la baixada sota bosc, fins al mas (en runes) i pla de Castell. En situació de pluja o estar moll, aquesta baixada por tenir risc de relliscar i poder caure.
Des del coll, el camí cap a La Manera es pot escurçar, però natros continuem pel GR direcció sud-est i de pla, trobant al cap d'uns 200 m. un camí que surt indicat cap a l'esquerra (per on segueix el GR). Aquest, seguint-lo uns 900 m. ens portaria al naixement de La Muga i desprès, continua fent el retorn cap a Serrallonga. Natros deixem el GR i seguim recte la nostra direcció per la pista, que ja gira a sud fins al coll de Llistonar. Aquí el camí gira cap a sud-oest i desprès sud i oest. Trobem una bifurcació i seguim per l'esquerra de pujada (per carena) -el camí que deixem a la dreta va a parar al mateix lloc-Anem a parar a una cruïlla de 4 camins i seguim el que tenim en front nostre, direcció nord, pel Pla del Llop, on hi ha unes edificacions a tocar la pista, i tot planejant arribem a un lloc on a la dreta tenim un prat i a l'altre costat, ja es veu l'ermita de Sta. Cristina. Ens hi arribem i fem parada per dinar. Aquí, al costat de l'ermita, hi va a parar el camí que pots escurçar des del Pla de Castell, marca groga.
Continuem desprès pel corriol, marca groga, que en direcció nord-oest, ens baixa fins al poble, tot just on hem deixat els cotxes.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - La Molina - coll de Pincaró - St. Bartomeu - el Taquinell - pont medieval de Can Bertran - La Molina

 Un altra sortida dels companys de Colla. Aquest dijous cap a l'Alt Empordà. Acompanyem fotos del company Jordi. fotos Jordi  https://ph...