20170316

Riera de Merlés: La Riba - Tubau - S. Jaume Frontanyà

Bonica sortida per les comarques del Ripollès i Berguedà. Per la C-26, al km. 174 entrem a la dreta, per la pista asfaltada fins més a munt del càmping El Saiol, travessant la riera pel pont i a dalt a l'esquerra, hi ha una zona on deixar els cotxes.
Comencem caminant direcció N des del mateix aparcament, per baixar cap a la riera, que travessem, Seguim pel camí direcció N i anem a sortir al GR 241, i el seguim, pujant cap a la dreta (N) durant uns 500 m. fins que trobem a la dreta un camí que baixa per la dreta i que seguim, per anar a passar a la vora del Molí del Puig i arribar al gorg Negre. Seguim el camí per la pista, passant per Cal Terrisser i arribem a Sant Esteve de la Riba, on fem parada per esmorzar.
Continuem pel camí que planeja direcció N i que va a parar al Molí de la Riba, on segueix girant cap a oest, el curs del Rec del Prat, per desprès girar a nord i anar pujant fins a Sant Esteve de Montner. Passem per la casa de Tubau i tornem a girar cap al oest, planejant direcció a La Teuleria. Desprès, el camí va girant a SO i ens baixa suaument fins a passar un rec i desprès girant a sud, comencem a pujar trobant de seguida, la font de la Mata, amb un bon brull d'aigua. Seguim pujant fins a trobar la carretera, on girem a la dreta (O) per trobar als pocs metres, el Collet de Sant Jaume, on està indicat el camí PR C-51, cap a Sant Jaume de Frontanyà, que seguim fins arribar-hi. Visitem l'esglèsia, molt interessant al seu interior, de la que la companya Mª Antònia, ens en fa participar de la seva història.
Fem parada per dinar i després seguim el camí que hi ha per la part de darrere l'esglèsia direcció sud i que passa per la CR Casablanca. El camí ens porta força planejant i girant a (SE), fins a torna a trobar el GR 241, que anem seguint en la mateixa direcció i passant pel Gorg del Matxo, més avall pel Gorg Blau i el Molí de Moreta i a punt de tancar el cercle, la font del Pont, on al cap de pocs metres, ja trobem el camí de pujada al matí, que seguim fins als cotxes.



Sortida circular
Distància recorreguda      18,1 km.
Desnivell acumulat           471 m.
temps efectiu, caminant   5 h.

Enllaç a la traça   https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16820364

Àlbum de fotos Joan:
https://drive.google.com/drive/folders/0B234NxZbuUkYNjF6aXdmc2ZnNmc?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...