20121123

Els Aiats, Puig de la Bastida, Cabrera i Agullola de la Tuta.

Molt bonica volta pel Aiats i Serra de Cabrera. Fem l'aproximació per la C-153 fins a Cantonigròs on ens reagrupem. Baixem els cotxes fins al pont de la Rotllada, on entrem per la pista fins l'encreuament que surt cap a Can Caselles, on deixem els cotxes.
Sortim seguint el camí que ens porta fins a la masia d'Aiats, des d'on enfoquem el corriol que ens puja fins a dalt del cingle, al Pla d'Aiats. Arribats aquí, ens dirigim direcció sud est fins al mirador, on aprofitem per esmorzar i contemplar les vistes que ens ofereix aquest balcó.
Seguim el camí cap al Coll Saiols i Puig de la Bastida, des d'on baixem cap a la vall, seguin el camí que surt del mateix puig. Aquí agafem el camí direcció oest que ens porta a la Casanova dels Racons i seguim el camí fins al encreuament del Port de la Faja.
En aquest punt, enfilem a la nostra esquerra el camí que surt direcció sud i que en pujarà per l'Osca de Cabrera fins a dalt del cingle. Des d'aquí passem l'Osca i arribem fins a la Font de l'Osca. Desfem camí i anem fins al Santuari de la Mare de Déu de Cabrera.
Baixem per les escales fins al Coll de Bram i seguim direcció sud, fins arribar a un punt on hi ha una roca pintada d'un groc fosforescent, des d'on surt a la dreta el camí que ens portarà a l'Agullola de la Tuta.
A la mateixa Agullola hi surt un camí que baixa per darrera, direcció est i que desprès segueix cap al sud pel Pla se Sitjar, fins al final, al Morral de Casellas. Aquí girem a la nostra dreta i comencem a baixar direcció nord oest en principi per desprès girar al sud, baixant fins a Can Caselles i seguint la pista, uns metres mes avall, arribar als cotxes.


Volta circular.
Distància recorreguda: 13,250 km.
Desnivell acumulat:     764 m.

Enllaç al àlbum de fotos: 

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5814808650938916657

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...