20130712

ANDORRA: El Circ dels Pessons i Montmalús

Ens hi acostem per Soldeu direcció a port d'Envalira i ens arribem fins a l'estació d'esquí del Grau Roig, on deixem el cotxe.
Sortim direcció oest, per la pista que puja fins al Restaurant que hi ha al Estany Primer. Seguim el GR que va envoltant el llac i l'anem seguint pujant per la vall, pel costat dels llacs Forcat, Rodó, del Meligar, de les Fonts i del Cap dels Pessons, fins arribar al peu del circ. La pujada està molt ben definida amb ziga-zagues que es van fent cada vegada mes curtes, fins arribar al cim de la collada.
Fem un descans per reposar forces i seguim el camí cap al est, per pujar al cim del Pic dels Pessons, punt mes alt de la nostra sortida. Baixem fins a la Portella dels Pessons i pugem cap al pic de Ríbuls, on per arribar-hi, fem un desviament del camí per evitar una pala de neu i ens desviem uns 100 m. cap al sud est. Quan ens adonem, girem a nord per enfilar el cim. Anem seguint el camí fins a un pas molt estret, on fa una forta baixada fins arribar quasi a una tartera. Abans d'acabar de baixar-hi, el camí gira a l'esquerra i sense perdre mes altura, comença a pujar fins al coll o Pas de Ríbuls, desprès va baixant fins al coll per comença a pujar al Pic de Montmalús. 
Fem un petit descans i decidim de continuar camí perquè el temps ja torna a girar per ploure. Seguim el camí que ens baixa fins a la Collada de Montmalús i preferim baixar uns cent metres mes avall, on parem a menjar.
Quasi sense acabar de fer-ho, ja comença a caure algunes gotes. Ens fa decidir a continuar la baixada i perdre altura el més aviat possible, doncs al darrera nostre s'està posant molt fosc. Arribem al Estany de Coma Estremera i aquí ja ens equipem per l'aigua, i seguim baixant per una pista negra d'esquí, que ens porta directament al pàrquing on hi ha el cotxe. Els últims metres, els fem sota una intensa granissada que en un moment, hi deixa dos dits de gruix al terra. Ens canviem a sopluig i tornem cap a les Escaldes, al hotel.

Sortida circular:
Distància recorreguda      13,7 km.
Desnivell acumulat            963 m.
Temps efectiu, sense aturades: 5 h. 52'

Enllaç a la traça:

Enllaç al àlbum de fotos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...