20130724

Py-Col de Mantet - Pic de Tres Estelles - cabana de Founguéré - Troc de Laric - Py

Sortida a França, aproximació a Perpignan Sud, sortida Andorra, carretera a Andorra fins passar Vilafranca de Conflent i a ma esquerra, desviament a Py i Mantent. Carretera molt estreta fins a Py, deixant el cotxe a una zona d'aparcament que hi ha a ma dreta, dintre el poble, al davant de la Maison de la Resérve Naturalle
Comencen a caminar seguint la carretera cap al Col i als pocs metres, ja veiem la senyal del GR 10, que anirem seguint per un camí molt fresat, que va travessant la carretera, molt ben traçat i de bon pujar, fins als metres finals que la pendent es més pronunciada. Arribem al Col de Mantet i aprofitem per descansar i esmorzar. Des del Col hi ha unes vistes precioses, sobre tot a la vall de Mantet, al fons i a dalt es veu la Portella, Pic de la Dona, Bastiments, Pic del Infern.
Desprès seguim el camí que surt des del mateix Col, direcció nord cap al pic. Va pujant en diagonal cap al Col de la Menta, tenim a baix, a la nostra dreta la vall de Py i al fons, el Macís del Canigó. Tornant la vista enrere, el Col de Mantet i a sobre, es veu La Pomerola. Al darrera i girant cap al Canigó, es veuen les Crestes de Rotjà.
Seguim el camí i el camí ens permet flanquejar o pujar al Pic de tres Estelles. Nosaltres i pugem i la vista, es espectacular. Cap al est, el macís del Canigó, amb La Pica, roc Negra i Tretze Vents. Més al sud, les Crestes de Rotjà i La Pomerola, Coll del Pal i Gallinas. Al oest, el Carlit i Perics. Al nord, la Serra de Madres i nord est, Prades i Vernet.
Comencem a baixar, seguin cap al est en forta baixada i desprès fem un gir a nord, per anar entrant al bosc de Founguéré, seguim baixant i passem per la Font de Prat d'Avet, on aprofitem per emplenar les botelles d'aigua. Avui fa molta humitat i estem suant molt. Seguim baixant fins el refugi del Founguéré, on parem per dinar.
Seguim el camí, que va baixant en fortes llaçades i a uns 600 m. trobem una bifurcació, on a l'esquerra se'n va un camí. A un arbre hi ha un cartell indicador. El de l'esquerra va cap a Escaró. Nosaltres agafem el de la dreta que senyala cap a Thorrent i que ens baixa fent petites llaçades fins al riu d'Aytua i desprès de passar-lo, ens puja fent llaçades fins al Coll del Troc de Laric.
Des d'aquí i a l'esquerra, surt el camí que ens baixaria a Sahorre. Nosaltres seguim a la dreta, direcció est el camí que ens portarà a Py, està marcat amb grog i vermell i va resseguint tot el perfil de les muntanyes, fins arribar a sobre de Py, on ja comencem a baixar fins al poble.

NOTA: Si es pot combinar amb dos cotxes, seria bo deixar-ne un a Sahorre i fer la tornada, baixant a aquest poble, doncs encara que el camí a Py es bonic per l'aeri que es, es fa una mica pesant  al anar resseguint el perfil de muntanyes. Recorda al camí del Enginyers de Núria a Coma de Vaca.
Portar aigua. Des de Font de Prat d'Avet no es troba cap altra font fins a Py i el camí es fa llarg.

Sortida circular:
Distància recorreguda     22,8 km.
Desnivell acumulat        1.412 m.
Temps efectiu, sense parades  8 h. 55'

Enllaç al traçat de la sortida:

Enllaç al àlbum de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...