20131227

Bellmunt, des de Sant Pere de Torelló

Aproximació per Angles, Amer, cap a Olot, túnel de Bracons i sortida cap a Sant Pere de Torelló.
Passem tot el poble i a uns 300 m. deixem els cotxes, al costat mateix de la carretera la Vola.
Desfem uns pocs metres per la carretera, direcció al poble i a la dreta, surt un camí que passa pel costat de una casa anomenada Fontdevila. Ens dirigim cap a la riera, a la dreta i la passem. El camí es un PR, el C-45. L'anem seguint per arribar al cap d'una estona a l'ermita de Sant Roc. Seguim el camí direcció nord i arribem a la casa el Serrat, que voregem. Anem pujant seguint el PR que va agafant força pendent, fins arribar a Bellmunt.
Aprofitem per esmorzar, descansar una estona y contemplar la magnífica vista que disposem des d'aquest mirador, tant cap al Pirineu, com a baix a la Plana.
Seguim camí, baixant cap al coll de Hi era de Massa pel GR. Quan som al coll, el seguim direcció nord est, cap a Vidrà. Entrem al poble i fem un petit recorregut, però sembla tot tancat, així que seguim fins trobar l'indicador cap al Salt del Molí, que seguim i anem fins al Pont de Salgueda. Aquí ja enllacem el PR C -47 que seguirem tota l'estona. Un poc més enllà el camí es bifurca, a l'esquerra cap al Puig de l'Àliga, i nosaltres agafem el de la dreta, que baixa cap al Salt del Molí del Salt, un lloc molt bonic amb el salt del riu Ges per un tram de pedra tosca, que va regalimant. Passem al altre costat de riu i seguim el PR que ens porta per sota el Turó de Degollats i al poc ja trobem la Tosca de Degollats, un lloc on també la pedra es tosca i degoteja aigua des de dalt.
Seguim el PR que ens porta a la vista de la masia la Vall, anem seguint PR avall i arribem al Forat Micó; es tracta d'un  engorjat per on passa el camí i per sota el riu Ges. Seguim baixant i passem pel costat del Molí de Pigrau, casa rural i fem cap a baixa la carretera, que agafem direcció oest, cap a St. Pere de Torelló, fins arribar als cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda          19 km.
Desnivell acumulat              811 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h. 3'

Enllaç a la traça  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5849005

Enllaç al àlbum de fotos (Pere Millet)

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5962902983529757921

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...