dilluns, 23 de desembre de 2013

St. Sadurní de Sovelles i i St. Martí de Vinyoles, des de Sora

Bonica matinal, pel Ripollès. Fem l'aproximació per la C-25, sortida Ripoll, seguint-la fins a la sortida Montesquiu-Sora. Arribem fins a Sora, i deixem el cotxe a sota l'església, on hi ha un aparcament.
Comencem a caminar direcció nord oest, seguin una pista que passa pel costat d'un criador de cavalls. Anem seguint aquesta pista fins arribar a la vista de dos masies, a l'esquerra la Rocafiguera i al davant nostre el Boixader. Aquí el camí fa un gir a la dreta, a la nostra esquerra, surt el corriol d'Itinerànnia que no agafem i seguim camí fins més amunt, passant pel costat d'una construcció de granja, i arribem a un coll. En aquest punt, a la nostra esquerra, surt un corriol sense marcar, que anem seguint. Està fressat i ens va pujant direcció nord primer i desprès oest, fins a dalt la carena de la serra de Sovelles, on ja veiem marques grogues que ens aniran baixant a la pista que va a Sant Sadurní de Sovelles, on a la cruïlla, ja hi ha un pal indicador.
Fem un gir a l'esquerra, i passem per sota l'ermita, seguim la pista uns 300 m. fins a trobar la casa de les Muntades, on aprofitem per esmorzar. Passem per darrera la casa i desprès pel costat d'un dipòsit d'aigua (pels bombers). Anem seguint el corriol cap al oest, que ens porta un altra vegada a la pista que ja està marcada per Itinerànnia, direcció a St. Martí de Vinyoles.
Desprès, desfem uns 100 m. i agafem una pista que surt a la nostra dreta i ens va baixant direcció sud est, per anar a trobar un corriol marcat amb unes fites. Aquest tros es el més perdedor, ja que no està marcat. Una vegada enfilat el corriol, l'anem seguint primer planejant i desprès de baixada, per anar a trobar una pista en molt mal estat que ens baixarà fins a el Boixader, des d'on desfem camí fins a Sora.


Sortida circular
Distància recorreguda              14,6 km.
Desnivell acumulat                    460 m.
Temps efectiu, sense parades   3 h. 46'

Enllaç a la traça       http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5828991

Enllaç al àlbum de fotos, de Pere.

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5960570344687841713

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada