20140320

Albera Catalunya Nord.- La Vall_Coll dels Tres Faigs_Torre de la Maçana_La Vall

Avui, ens acostem a la Catalunya Nord, a la zona de l'Albera. Viatgem per la AP-7, passant a França i sortida El Voló. Seguir direcció Argelès S. Mer per la D-618 per desprès de passar S. André, sortir a la rotonda, i anar a buscar la carretera que va a La Vail. Una vegada som al poble, el passem i entrem a una pista de terra només apta per vehicles alts, i més endavant hi trobem una zona d'aparcament, on deixem els cotxes. Ens trobem un dia molt boirós i amb molta humitat.
Comencem caminant direcció al poble i al trobar la primera casa, girem cap a l'esquerra, baixant a trobar el riu. El travessem i en direcció a la nostra dreta, trobem el camí marcat amb color grog, que ens comença a pujar. Un poc mes amunt, trobem un pal indicador, que ens dirigeix cap al Puig del Quatre Termes i també al Neulós.
A partir d'aquí comença una pujada constant i en pendents que ens fan suar de debò, per la quantitat d'humitat que hi ha al ambient. La direcció es sud, sud-est. Tenim la boira per sobre nostre i no ens deixa veure els cims, però si que veiem a la nostra esquerra el Roc de Montbran, una formació rocosa que sobresurt. Seguim pujant i ja deixem el Roc per sota nostre i quan arribem a l'altura del Roc de les Medes, ens parem per descansar i esmorzar.
Seguim la nostra pujada fins arribar a la cota 920 i desprès fem una petita baixa fins al Coll de l'Aranyó i seguir pujant per una bonica fageda, fins arribar al Coll dels Tres Faigs (1.041 m). Estem un centenar de metres per sota la carena i de fet hi ha el camí que hi puja, nosaltres agafem el de l'esquerra que segueix per dintre la fageda, amb marques grogues. Anem seguint aquest camí que gira cap al est i nord-est fins arribar a les Barraques de les Colomates, una d'elles habilitada com a refugi lliure i que per cert, està plena de deixalles pel seu voltant. Es una pena trobar indrets com aquest tan mal cuidats per la gent que fa muntanya.
Des de les barraques baixem direcció sud pel camí que ens porta a la Font de les Colomates i travessem la riera per entrar al bosc de la Maçana. Aquí, les marques del camí canvien a color vermell. Anem seguint aquest bonic camí pel mig de les fagedes fins arribar a un coll, on hi ha cruïlla de camins. El que venim, i al davant nostre un altre que segueix i a l'esquerra i direcció nord-oest, el que agafarem que torna a tenir marques grogues. Ens portarà cap al coll d'en Verderol i més endavant al Corral dels Porcs, una caseta construïda en pedra i que sembla s'utilitza com a refugi. Arribem al Coll de la Plaça d'Armes, on per la dreta baixa un camí. Nosaltres seguim en la mateixa direcció que portem i enfilem la pujada a la Torre de la Maçana.
Desprès, seguim camí direcció nord i busquem un lloc on resguardar-nos de la brisa fresca que fa i aprofitem per dinar. Seguim camí baixant de forma decidida fins al Coll del Pomer, per desprès anar fent baixada suau fins a trobar un pal indicador que ens dirigeix a La Vail. A partir d'aquí la baixada es molt forta fins arribar a baix a la pista, que seguim a la dreta fins arribar als cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda               16,5 km.
Desnivell acumulat                    1.044 m.       
Temps emprat, sense parades  6 h. 06'

Enllaç a la traça   http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6390623

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5993189142155652657

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...