20140306

Una de costa: De Llafranc a Aiguablava i tornada fent variants.

Sortida molt bonica a la costa, per les seves vistes, i amb un dia esplèndid per caminar.
 
Sortim, des de la platja de Llafranc i pel costat del accés al port, pugem per unes escales, que ens fan guanyar ràpidament desnivell, per pujar-nos cap a la zona del Pinell i seguir pujant fins al Far de Sant Sebastià. Quan som a dalt, fem una petita baixada a un mirador, on hi ha el sant Sebastià.
Tornem a dalt a l'ermita de St. Sebastià i seguim el GR. que ens porta cap a la cala Pedrosa i seguim pujant cap a la punta de La Musclera i passem per la cala Gamarús i arribem a la cala d'en Roig, on aprofitem per esmorzar.
Seguim camí cap a Tamariu, on arribem i seguim el seu passeig fins al mirador final. Retornem fins al passeig i ens dirigim cap a Aigua-Xelida.
Cal incidir que per dintre la urbanització no hi passa ni el GR ni el PR i es un campi qui pugui. Al primer intent de seguir un carrer, ens trobem que està sense sortida, retrocedim i seguim pujant, fins trobar unes marques de color blanc, que ens van pujant a la part alta de la urbanització i anem a sortir a un carrer que seguim cap a l'esquerra i ja trobem la senyalització de baixada a la cala Aigua-Xelida, on anem. Desprès, comencem a guanyar un poc de desnivell per anar a sobre la vista de la cala Marquesa i seguim pujant per un corriol fins a trobar un altre carrer, que seguim cap a la dreta i als pocs metres deixem, per seguir pujant un fort desnivell, anant a sortir a un altre carrer més amunt, a la zona de les Coves de ses Ànimes. El seguim uns 75 m. i tornem a enfilar un corriol fins al carrer de dalt, que ara si que el seguim direcció nord oest i ens treu de la urbanització, tornant a trobar el GR que seguirem fins a Aiguablava, punt més llunyà de la sortida.
Desfem camí fins a la sortida d'Aigua-Xelida i ara agafem a la dreta i seguint un indicador que hi ha, la direcció cap a Tamariu, pugem un carrer asfaltat que s'acaba de seguida, i a dalt agafem un corriol indicat direcció a Tamariu. Ens porta fins a la carretera, que ens baixarà a Tamariu, on aprofitem per descansar i dinar.
En lloc de seguir el PR de tornada, decidim de fer-ho per la costa, tal com hem anat aquest matí. Així ho fem fins a cala Pedrosa, on el nostre company Martí, decideix que hi ha d'haver un altre camí de tornada, més "camí de ronda", així que hi posa el flaire i el troba. Camí en principi bastant tapat, de no passar-hi la gent i amb una forta pujada a la "brava". Una vegada som a dalt, ens ha valgut l'esforç, perquè el camí queda molt bé definit i net. Han estat desbrossant molt recentment. i des d'aquí les vistes a les puntes es Cavall i Sa Truja, son molt boniques. Arribem a sota unes cases reconstruïdes de pedra, on el bosc es molt net, ja que han desbrossat. i agafem un camí que ens va baixant fins que veiem que hi ha una tanca metàl·lica que ens impedeix anar en la direcció que volem. Seguim baixant un poca més i on s'acaba la tanca, baixem de dret fins al fons de la vall i seguim el camí de pujada, pel costat la tanca fins sortir a dalt a un camp sembrat. Passem pel costat del camp, caminant direcció oest per anar a trobar el camí del GR. i seguir-lo direcció al Far i Llafranc, fins als cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda              22 km.
Desnivell acumulat                  982 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h. 48'

Enllaç a la traça:  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6278734

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5987970339608717089?authkey=CIix2u7M1fKePg

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard:
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/5987940974273819681?authkey=CPy2kr6c0aOE2AE
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...