20140619

Andorra: Pic Negre i Envalira (Pas de la Casa)

Quart i últim dia de la nostra estada a Andorra. Fa un any, no vàrem poder fer aquest sortida pel mal temps que ens va fer.
Avui, el dia es esplèndid i el cel està totalment blau. Deixem el cotxe al aparcament que hi ha a la ultima corba abans de baixar al poble.
Comencem a caminar, seguint la pista direcció E. que passa per sota els telecadires de les pistes d'esquí. Anem pujant seguint aquesta pista, deixant l'estany de les Abelletes, a la nostra esquerra.
Mes amunt, al Clot de les Abelletes,  ja trobem pales de neu que a aquest hora està gelada, que tenim d'anar trepitjant i pujar fins al Coll dels Isards.
Arribats a aquest punt, el grup decidim de deixar el camí i seguir fins a dalt del Pla de Font Negre, pujant per l'aresta pedregosa. Desprès de un bon esforç i anar trampejant les grans roques que ens hem trobat al pas, arribem a dalt al pla.
Avui, el dia ens permet una visibilitat molt bona i podem gaudir-la. Cap al S., la Portella Blanca i al SO. la Portella de Joan Antoni. Al SE. els Pics d'Engorgs,  el Puigpedrós, més al E. el Peiraforca. Cap al NE. el massís del Carlit i la Pica.
Desprès de refer-nos del esforç de pujar grimpant per les roques, seguim el camí fins al Pic Negre d'Envalira i desprès el Envalira, al seu costat.
Des d'aquí dalt, a més de tot el descrit anteriorment, tenim a baix nostre direcció N l'estació d'esquí de Grau Roig; al O. els Cubils, tot el circ dels Pessons i el Montmalús. Al fons, des del NO. al NE. tota la serralada amb al Coma Pedrosa, Tristaina, Font Blanca, l'Etanyo, la Serrera, Ransol, Escobes.
Es per quedar-te hores fent contemplació, però ho hem de deixar i tornar avall, ja que tenim de tornar a Girona.
Desfem camí fins al Port de Fontnegra, perquè desprès de l'experiència de la pujada per les roques, el grup decidim de baixar pel camí i pales de neu. Comencem el descens sense dificultat, doncs la neu ja està bé per trepitjar-la i clavant talons anem avall fins al Coll dels Isards.
Seguim ara, desfent el camí de pujada fins al lloc on hem deixat el cotxe i aquí acaba la nostra estada per Andorra.
Ens en anem, però ja tenim al cap projectes per l'any que ve. Així que diem: Fins aviat!

Sortida circular
Distància recorreguda                8,5 km.
Desnivell acumulat                      623 m.
Temps efectiu, sense parades     3 h.38'

Enllaç a la traça:  http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7140229

Enllaç al àlbum de fotos:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6027822023623474161?authkey=CPPD96zZpJ7e7AE

Enllaç al àlbum de fotos de Francesc:
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6027824956971105217?authkey=CObg4eSBuNORTw
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...