20161222

Can Bundancia - Oix - Sta. Bàrbara de Pruneres - St. Eudald de Jou - Can Bundancia


Diada propera al Nadal i per no fer massa tard, no ens allunem de Girona. Però, per ser propera es tracta d'un ruta molt bonica, ja que poc te d'envejar a altres més conegudes.
Sortim des de l'entrada al aparcament del restaurant Can Bundancia, a la carretera d'Oix. Al mateix aparcament, hi ha les marques grogues del camí que va pujant per dintre bosc alternant de pins i alzines. Anem a sortir, ja molt amunt, a una pista i al poc hi ha una cruïlla, on hem d'agafar el camí del mig, que ens porta als Gorgs, on hi ha una pedrera. El camí passa pel costat dret de la pedrera,  i segueix cap a la carretera. Als pocs metres, a l'esquerra, surt el camí que hem d'agafar i hem de passar una tanca, seguim direcció (NO). Tot el camí està amb les marques grogues, que anem seguint fins a trobar la carretera. La travessem i baixem al altre costat, a un fondal per desprès anar pujant a trobar un altra vegada la carretera, ja a dalt al coll de Camporiol. Seguim les marques pel costat dret de la carretera uns metres i al tombant de la pista que va a Santa Bàrbara, veiem les marques grogues, per on segueix el camí direcció nord, deixant la carretera a la nostra esquerra. Quan arribem al pla, a la nostra esquerra hi ha una tanca, que es per on passem i anem seguint pujant fins a trobar la carretera, que seguim fins abans d'arribar a la riera d'Oix, on a la dreta i ha la pista indicada que ens portarà, seguint les marques grogues, cap al pont romànic. Seguint el camí pel costat dret de la riera, fins arribar a la vora del torrent d'Aiguabella, on fem un gir a nord, anant de cara a la riera d'Oix. Abans d'arribar-hi, girem a la dreta i arribem al Pla d'en Pei, una casa on parem a fer un descans.
Seguim el nostre camí, que segueix uns metres en paral·lel al de les marques grogues, però el nostre va uns metres més a la dreta i pujant. Les marques, son blaves. Aquest corriol està una mica brut pel matoll, perquè gairebé no si deu de passar, sobre tot al tram primer, desprès ja està millor. Arribem a dalt a una pista, que ens acaba de pujar a la principal que va a la Sala. La travessem i pugem per la drecera fins a Santa Bàrbara. 
Desprès d'una estona de  contemplació de les bones vistes que ens ofereix aquest turó, continuem camí de baixada direcció sud, fins a trobar la pista, que seguim passant per coll de Palomeres. Ara, agafem per l'esquerra, el camí (GR) fins al Coll Pregon, on el deixem, per agafar per la dreta un corriol direcció oest. que va planejant i deixant a l'esquerra el Puig Sacreu; desprès gira i fa baixada, deixant a la dreta el Puig de l'Espigoler, anant a sortir a una pista, que seguim a la dreta planejant uns 200 m. per desprès agafar un corriol, per l'esquerra, que baixa decididament cap a La Casica, una casa que passem a la vora, seguint la pista de l'esquerra i que baixa fins a un pla on trobem Sant Eudald de Jou, lloc on farem la parada per dinar.
Desprès del descans, seguim uns pocs metres la pista que baixa direcció (S) cap a la carretera, que deixem per girar a la dreta per un camí que surt cap al (O) i passa per un camp obert, on hem d'anar a buscar camí per la seva part alta. A partir d'aquesta entrada, i fins al altre costat del rierol que travessem, està força brut.
Quan som al altre costat me'n adono que hi ve per la dreta un camí que està millor. Mirant sobre mapa, veig que aquest ve des del mateix indret de Sant Eudald de Jou. Provaré un altre dia d'agafar-lo. 
El corriol va a sortir a un pista que va cap a la casa de El Trull, que veiem, direcció sud. Abans, natros agafem un corriol que surt a la dreta, planejant direcció oest i que passa diverses tanques de filat. Hem d'anar en compte perquè més endavant (quan quasi portem 500 m.), el corriol fa un gir marcat, cap a l'esquerra i baixant decididament cap a la pedrera d'en Vinyoles, passant a la vora i seguint fins a baix a la pista, que ara seguirem cap a l'esquerra i ens portarà a la carretera, que seguirem avall fins a Can Bundancia.



Sortida circular
Recorregut                 17,6 km.
Desnivell                    702 m.
Temps caminant        5 h. 

Enllaç a la traça        https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15892842

Àlbums de fotos:
Joan: 
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nWmp6WDZjSFdqd28?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...