20171116

Bracons - La Grevolosa - S. Miquel de Castellò - Llancers

Bonica volta, la que hem fet aquest dijous. Comencem a caminar, planejant, des del mateix Coll de Bracons, direcció sud, fins al Collet de la Grevolosa, on comencem a baixar per dintre de la impressionant fageda, fins arribar al faig catalogat. Desprès de donar una mirada a aquest entorn que sembla un bosc encantat, seguim baixant fins a la restaurada Sant Nazari. Seguim baixant direcció S/SE, i cal estar atents a un poc més de 130 m. més avall, el camí segueix baixant, però tenim de seguir per un altre que surt a la nostra esquerra direcció SE que ens baixarà fins una pista, que seguirem uns 160 m, per desprès seguir un sender a l'esquerra (E), per anar cap al Collet de la Cometa, on trobem el GR 151.1, i seguirem baixant, fins a sortir a una pista, per on continua el camí cap a Cabrera. Natros, seguim a l'esquerra (E), pujant suaument cap al Prat de la Vola, passant a la vora de l'Embarrat i seguint el curs del Riu Fornés, fins un punt on em de travessar-lo i comencem a pujar en forta pendent direcció SE, per desprès continuar fent una pujada menys exigent, fins que trobem una cruïlla on seguirem direcció N i desprès NE, passant per el Ballesters (prat), deixant la casa Porxiugues a dalt, a la nostra esquerra. Anem girant SE per trobar el camí que ens portarà a una cruïlla, per on hem de seguir pujant direcció nord i desprès NE, fins al Coll de Pedró.
A partir d'aquí, comencem a baixar direcció SE, girant desprès cap al Est i més enllà ja el camí gira a nord, baixant cap al Ras de Pibernat, on girem al est, baixant per la carena fins a Sant Miquel de Castelló, on fem un descans i admirem la vista.
Desfem un xic de camí i ara seguirem el de Itinerànnia en direcció a Coll de Bracons, que ens torna a pujar al Ras de Pibernat i seguim la pista que va pujant constantment direcció oest, deixant la part alta de la Serra de Llancers a la nostra esquerra. Anem seguint la pista que passa per diferents miradors al Puigsacalm i la vall. Finalment, es va estretint i acaba en sender que ens porta fins a dalt la carena, al Pla de Llancers. Passem al altra vesant i continuem per la fageda fins al Collet dels Rabadans, des d'on ja seguim el camí de baixada fins al Coll de Bracons.


Sortida circular
Distància              16,6 km.
Desnivell acumulat    835 m.
Temps caminant       5 h. 38'

Enllaç a la traça       https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21097798

Fotos Milio: https://photos.app.goo.gl/dHQ27cQ32k1kW4MG3
Joan:https://drive.google.com/drive/folders/1x1-h6t-c46lrfbTIXSGkFSD_Fhm_pyGn?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...