20171123

Puigmal, des del Collet de les Barraques. Colla del BON PAS

Aquest es un dijous important per la Colla que habitualment sortim. Desprès de bastants propostes i votació, hem decidit per majoria, donar el nom de BON PAS a aquesta Colla.
Fem la aproximació, per la carretera de Ribes a Toses i a Planoles, girem a la dreta, per la carretera que ens pujarà fins al aparcament del Collet de les Barraques, on deixem els cotxes.
Comencem a caminar i un poc més amunt, girem a l'esquerra pujant per un sender, que va a buscar el filat, per on seguirem un bon tros amunt, per tota la carena i salvant varis lloms, fem cap al Pas del Lladres, on ja tenim vista a l'altra vesant de Pirineu. Seguim el camí que va per la part francesa girant cap al Puigmal. Passem el Coll de les Clotes i des del Clot de la Pastera emprenem la pujada, en pendent pronunciada, cap a dalt al cim del Puigmal.
La baixada la fem pel camí que surt direcció SE cap a Fontalba. Baixem el primer fort desnivell i quan som a la part més plana (cota 2.660 m.) deixem el camí, per baixar cap a la vesant de la nostra dreta, en principi sense camí definit, encara que hi trobem alguna pintada de color grog. Anem baixant girant cap al oest, apropant-nos al fons de la conca, fins arribar al riu de les Clotes, que recull l'aigua de la font del mateix nom. Quan arribem a baix, passem al altre costat de riu i aprofitem per fer parada per dinar.
Desprès, seguim uns 200 m. per la vora del riu i ja el deixem, sense perdre cota d'alçada i resseguint el perfil de la muntanya, anem girant cap al oest. La nostra referència, es una cabana de pastor (Barraca de Feliu), feta en pedra que hi ha al davant nostre. -travessen el torrent de Tossa i seguim el camí fins que hi fem cap. Ara, anem continuant, planejant direcció SE fins al Pla de la Baga i el camí gira cap a sud, més aviat perdent suaument alçada,fins a trobar el filat, per on hem pujat al mati. Ara, només cal desfer camí fins als cotxes.


Sortida circular
Distància          16 km.
Desnivell          1.093
Temps caminant  5 H. 55'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...