20180704

BON PAS.- Val d'Aran: Intent fallit al Còth der Hòro

Avui dimecres, la intenció del grup era de fer una volta des de l'Artiga de Lin, pujant pel Barranc dera Ribèra, fins al Còth der Hòro i desprès passant per la Valleta de l'Escaleta i els ibons del mateix nom, anar al Còth des Aranesi, baixar per l'Estanhon des Pois i pel Barranc des Pois, anar cap als Uelhs deth Joèu.
Hem començat be, anant pel Plan dera Artiga i de pujada, hem salvat una primera pala, hem passat el pas equipat amb cadena i més amunt al arribar a la canal, hem trobat la pala de neu glaçada i de forta pendent. El grup ha intentat de passar pel costat, a la paret de roca i els tres primers ho han aconseguit, a partir d'aquí, la resta, hem trobat molta dificultat, al estar el terreny inestable, amb despreniment de pedres i força relliscades al terreny. Aquesta paret, ens ha fet entretindre força, per poder baixar els companys que han quedat atrapats a aquesta zona inestable.
Finalment, hem pres la decisió de suspendre la sortida, ja que no ens donava temps d'anar a buscar un altra zona per on pujar i fer la volta. Així que hem tornar per avall. Quan hem estat a la zona de Plan dera Artiga, s'ha posat a ploure, i hem estat al refugi pendent de la tornada dels tres companys que han pujat pel pas dificultós. Desprès d'una bona estona esperant, han baixat i ens hem pogut reunir tot el grup de nou.
Desprès, hem anat fins al Uelhs deth Joèu, per veure l'espectacular sortida del aigua provinent del Forau d'Aiguallut, al altra vesant de muntanya.
Avui, encara que no hem pogut assolir el nostre objectiu, vull deixar constància, que la experiència ha estat molt positiva, des de la perspectiva de treball de grup, que ha resolt una situació difícil amb molta serenor i fent una bona faena, assegurant que no hi hagués cap caiguda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...