20180703

BON PAS.- Val d'Aran: Vall de Gerber, Estanhs de Saboredo i Vall de Ruda

Com aquests últims anys, dilluns 2 de juliol, tornem a la Val d'Aran per fer una estada de tres dies, fent rutes de muntanya. El desplaçament, amb el bus del nostre amic Ramon Pacheco, ideal per aquestes sortides, que ens permet fer totes les aproximacions, sense problema.
L'estada, com sempre, al Hotel La Creu de Salardú. Els seus propietaris, en Xavi, Pili, Marina i el Xavi fill, així com tot el personal, amb les seves atencions, ens fan sentir com a casa. A tots els que penseu fer una estada a Aran, us recomano aquest establiment. A més, en Xavi, es un expert muntanyenc, que us podrà aconsellar de tot tipus de sortides per la zona.
El dimarts, ens desplacem fins al aparcament de la Peülla, més avall del Port de la Bonaigua. Sortim caminant pel sender, pintat amb color verd i taronja i també en grog, pujant direcció sud per la Vall de Gerber. Passem l'Estanyera, l'estanyera del Mig i seguim pujant fins al estany Gerber. Desprès, ens enfilem pel costat esquerre, guanyant ràpidament alçada. Passem sota un petit salt i assolim l'estany Long. A partir d'aquí, comencem a caminar pel algunes pales de neu. Passem a la vora del estany Rodó i arribem al refugi Mataró, a la vora del estany Gelat.
Seguim, baixant pel darrera, direcció SO, per desprès començar la pujada cap al Còth der Estanh Gelat. Des de aquí dalt la vista es impressionant tant a la vall de Gerber, com a la de Saboredo. A la nostra esquerra, queda, el coll i pic d'Amitges.
Comencem la baixada, seguint el camí que surt cap a la dreta (NO), que va baixant per la part dreta del estanh Gelat des de gairebé l'alçada del coll fins a la vora del aigua, per la part més occidental. Tenim a la vista els estanhs de Naut i el Major de Saboredo, passant a la vora d'aquest últim per la seva part nord, baixant pel costat del desaigua cap al refugi de Saboredo. Des de aquí, anem seguint el GR 211.4 que ens va baixant vorejant l'arriu de Saboredo fins al Pònt de Locampo i desprès anem seguint la pista de la Val de Ruda, fins a la vora de la pedrera, on ens espera el bus. 


Sortida de travessa
Distància             19,3 km.
Desnivell             + 782 m. i - 1.170 m.
Temps caminant      7 h. 15'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...