20180628

BON PAS.- Montseny: Turó de l'Home i Agudes, per Fontmartina

Des de St. Celoni, per la BV-5114 primer i desprès per la BV-5119 ens acostem fins al aparcament del Pla Juà, un xic més amunt del accés al càmping de Fontmartina.
Sortim direcció nord, en paral·lel a la carretera, pel GR.5 i uns 300 m. més enllà, tornem a sortir a la carretera i la seguim fins a la primera corba pronunciada cap a la dreta. Seguim per la pista de terra que tenim al davant nostre, direcció nord, durant uns 200 m. i a partir d'aquí, les indicacions en marques del GR 5.2 que ja no deixarem fins al Coll Sesbasses. Ens arribem fins a dalt el Turó de l'Home i fem parada per esmorzar. 
Continuem, desfent camí fins al Coll i desprès seguint per la carena, cap a les Agudes, on podem gaudir de les boniques vistes que hi tenim. Retornem al Coll de les Agudes i allà mateix, baixant a la dreta, hi ha la fita del començament del camí que seguirem.
Aquest camí, l'anomenen el dels pous de glaç, perquè en hi ha uns quants al llarg del seu recorregut. Es un camí que va baixant direcció SO entre fagedes, fent-lo molt agradable de caminar. Algun dels pous, està rehabilitat i en perfecte estat per veure les seves considerables dimensions. Desprès de passar els pous d'en Cervera, el camí acaba baixant a una pista. Hem de seguir per l'esquerra, entrant un altra vegada sota fagedes. Més avall, quan s'acaben els faigs, el camí està força tapat per les falgueres, que amb les pluges d'aquest any, han pujat força, sort que no es un tros massa llarg. Finalment, tornem a retrobar el GR, per on hem pujat al mati i ja només ens queda de desfer-lo fins al cotxes. Encara, que primer parem a la Plana del Coll, on hi ha la font, per dinar.


Sortida circular
Distància          13,5 km.    
Desnivell           848 m.
Temps caminant   5 h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...