20180614

BON PAS.- Volta pels cims de Vallter.

Aquest dijous, podem gaudir d'un dia de sol. En arribar a Vallter, ens fa una xic la guitza el vent que hi bufa, que es més fort del que esperàvem per previsió.
Comencem a caminar, direcció oest, pel camí que travessa i puja per les pistes d'esquí, girant més amunt cap al SO fins arribar a peu del Coll de la Marrana. Pugem pel camí dret, que està totalment net de congesta, fins a dalt.
Continuem, ara pujant direcció NO pel llom fins a dalt de Bastiments, sense xafar neu. Al únic punt que hi queda congesta important, es a sota la creu i hi passem pel costat, anant a sortir més amunt.
Fem parada, refugiant-nos del fort vent resguard empedrat que hi ha al extrem occidental del Bastiments. Desfem camí, baixant cap a la creu i enfilant de baixada cap al NE l'esquena d'ase, fins al coll de la Geganta i continuant al est, fins assolir el Pic de la Dona.
Continuem la baixada fins a la Portella de Mentet, on encara bufa el vent. Comencem a baixar per resguardar-nos i fem la parada per dinar. Desprès continuem la baixada fins al aparcament, on tenim els cotxes.


Sortida circular
Distància           10,5 km.
Desnivell           849 m.
Temps caminant    4 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...