20180609

COLLA ISARD: Dòrria - Creu de Meians - Pic de Dorri

Sortim des de la part alta del poblet de Dòrria, direcció (NO) seguint el GR-11, que segueix la pista, amb alguna drecera. Encara que en algun moment, se'n surt per fer recorregut paral·lel, es millor seguir per la pista. 
Al poc de sortir del poble, la pista s'endinsa per un bosc de pi roig. Hi ha una primera cruïlla, amb una pista que baixa per la dreta, des de la Pleta de Dòrria. Seguim el nostre camí de pujada i desprès de 1,2 km. hi ha un altra cruïlla, la pista per on anem, segueix recta i un altra, surt a la nostra dreta, fent als pocs metres una contra-corba. Hem d'agafar aquesta de la dreta. A la corba,segons el mapa, segueix el GR cap a la Creu. Natros, seguim encara per la pista, uns 600 m. més, fins a un altra corba tancada. Aquí tornem a trobar senyal de GR que puja direcció (N) i el seguim. Al principi, hi ha marques a algun arbres, que anem seguint. Desprès, les perdem, però es tracta d'anar pujant i girant a (NO). Quan s'acaba el pinar, ja sortim al prat i tenim a la vista el Coll, amb la Creu de Meians. 
Ara, deixem el GR i agafem un camí que puja decididament direcció (NE) fins al cim de Coma Morera, encara que no el toquem, i passem flanquejant, seguint cap al (E) la tanca divisòria. pel Pla de les Salines, i seguint una mena de pista que va carenant, anem per la serra de Gorrablanc i ens arribem al Puig de Dorri, punt culminant de la sortida (2.547 m).
La baixada, com encara queden congestes de neu gelada, en lloc de fer-la entre el Cim de la Coma i el Puig de Dorri, anem a buscar-la, seguint un poc cap al est, més enllà del Puig i desprès girant capo a sud i oest (passant per sota el Puig), per dirigir-nos cap a la Coma. No hi ha camí definit, però es passa perfectament. Anem baixant fins a fer cap a una pista que acaba allà on som.
Seguim la pista durant uns 2,2 km. i ja trobem marques a la part esquerra, per on surt el corriol que ens baixa fins al refugi lliure de Dorri. Aquí cal anar en compte, perquè està recent estesat i cal enfilar be el camí de baixada. Aquest corriol, ens anirà baixant fins al mateix poble, on tenim els cotxes.


Sortida circular
Distància          20,8
Desnivell          1.085 m.
temps caminant   7 h. 8'

enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-06-09-01-dorria-creu-de-meians-puig-dorri-25686911

fotos Isard  https://photos.app.goo.gl/MMyQEhooqCFxqLUY6
Joanhttps://drive.google.com/drive/folders/14KKfH_rNLlEBud-l7-DIMrUrlBOFASi4?usp=sharing
Mercè https://photos.app.goo.gl/ow5rbhff4wyWTk6c6
Jep  https://photos.app.goo.gl/Pf16yDcEZmTdVdwG8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: El Mont, des del collet de Can Serra.

Una bonica sortida a la Mare de Déu del Mont, per la seva vesant nord.  Fem l'aproximació per la cruïlla de Cabanelles, seguint la carre...