20181108

BON PAS: Caminada per Sta. Brígida i Festa de Castanyada a Can Pere Sobiranes

Una tardor més, la Colla BON PAS organitzem una diada amb doble activitat. 


Caminada: Amer-Santa Brígida-Serra de la Llobera-Mirador dels Fusos-Font de Can Catau-Amer


Sortim del camp de futbol d’Amer per la pista cimentada girant a la dreta en direcció a Santa Brígida. La pista tomba al NE. Abans del segon revolt, ara a la dreta, la deixem per prendre un camí que surt recte en direcció NE. Seguim i deixem la tanca d’una casa a l'esquerra i sortim de nou al camí de l'ermita just davant del restaurant la Masia d’Amer. Agafem la pista cimentada i al primer revolt la deixem i agafem el caminet de l'esquerra que ascendeix pel mig del bosc fent llaçades. Creuem una pista al costat d'un dipòsit d'aigua i continuem amunt fins a sortir, de nou, al camí de Santa Brigida, que es pren a l'esquerra (O) fins al Mas del Castell. Davant de la casa deixem la pista, que anirem trobant més amunt, agafant un caminet que surt a la dreta. Arribem al cim del penyal on hi ha l'ermita de Santa Brigida amb la font de Sant Bernat.  Des d’aquí  contemplem la magnífica vista sobre la vall del Brugent. Continuem pel llom rocós situat al N de l'edifici i per un petit camí arribem a la pedrera de Santa Brigida d’on s’extreien, fa uns anys, blocs de granet. Actualment aquesta zona s’utilitza per l’enlairament de parapents. Ens fixem que el terra està ple de fòssils en forma de llenties, són els nummulits. Deixant el gran forat de la pedrera a la dreta, continuem cap al N, i després per la serra de la Llobera anem girant cap a l’est  fins arribar a la pista asfaltada que va d’Amer a Sant Esteve de Llémena  i que seguim cap a la dreta direcció S durant uns 200 m on agafem un trencall a la dreta direcció SO,  amb pal indicador, en direcció a la Font de Cant Catau i Amer. Seguim uns 150 m i girem a l’esquerra on, a molt poca distància, trobem les runes del mas Els Fusos i a continuació  trobem uns grans blocs de pedra i que vorejant el més gran (mirador d’Els Fusos) hi pugem fàcilment. Baixem cap a la dreta fins a trobar la petita pista que hem deixat abans i que travessem per agafar el caminet que surt per l’altre costat en direcció NO i que va girant cap al SO. A uns 200 m trobem un encreuament i agafem el camí del mig en direcció SO fins arribar al torrent. En aquest indret, a pocs metres a la dreta, arribem a la Font de Can Catau. Si continuéssim el camí ens portaria a Santa Brígida. Nosaltres  retrocedim i en direcció SE, anem a trobar la pista que seguim passant per darrere Can Menció (Restaurant la Masia),  fins arribar de nou al camp de futbol.
enllaç a la traça: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-11-08-01-amer-santa-brigida-serra-de-la-llobera-font-de-can-catau-amer-30390566


Festa de la Castanyada i dinar a Can Pere Sobiranes.
Acabada la primera activitat, ens agrupem amb la resta de Colla, que no ha fet caminada, i ens anem tots plegats cap a Can Pere Sobiranes, a fer l'altra activitat més lúdica. Com sempre, poder disposar de la finca que els nostres companys Joan i M. Àngels ens ofereixen, per fer-ho. Ideal per la seva capacitat i tenir el necessari per poder preparar el dinar i entaular a 43 BON PAS, a dintre la casa, que no es broma. Moltíssimes gràcies, en nom de tots.
Un altre agraïment, per la nostra companya Conxi. Preparar un càtering per a tant de personal, i a més que sigui tant bo, te molt de mèrit i a més, amb una bona dosi de "xalera".
Desprès del bon dinar, xalera, amb la rostida de castanyes. Quan ho tenim fet, fem un passi de pel·lícula que ha preparat el company Narcís, recopilant els dies passats aquest estiu a la Vall d'Aran. Un gran record, molt ben fet, i mentrestant menjant les castanyes.
Total que ja acabem ben fosc. Ara toca endreçar tot aquest preparatiu que han fet els nostres amfitrions i anar marxant cap a casa, que ja es hora.
Resumint, un dia, on hem gaudit de caminar una estona, passar unes hores d'alegria, ben estar en grup i reafirmar la bona harmonia que hi ha a la Colla. Realment les ganes de xalar eren moltes i ho hem fet de debò.

Enllaç a fotos Eduard: https://photos.app.goo.gl/xnGobRPkcGCjQ5918
Joan https://drive.google.com/drive/folders/1McOUtxYvwoRzJ2Rxkw6gDENkCaSfLeQY?usp=sharing
Mercè:   https://photos.app.goo.gl/9Jx6bCvuL3DQVzjf9
Montse: https://photos.app.goo.gl/iAhrR6MVwqQxbPoPA
Manel:   https://photos.app.goo.gl/u6SaDpLiMKEYbqdWA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...