20181103

C.E. L'ISARD: Coll de Bracons- Puig de l'Àliga - St. Nazari - La Grevolosa

Un dia esplèndid per aquesta sortida de tardor. Igual que natros, hi ha força gent que ha pensat el mateix i ens trobem tots per la muntanya.
Sortim des del Coll de Bracons i seguim el GR 151.1 direcció Puigsacalm. Quan arribem al Coll de St. Bartomeu, el deixem, girant cap a l'esquerra (O) i seguim el camí que ens va portant per la Serra de Curull,  al Coll de la Gallina, Coll de Foradada, Coll de Joan, Collet dels Arços i finalment al Collet de la Font de la Canal. Quan hi som, fem un gir a la dreta (E) i seguim la traça que ens portarà fins al Puig de l'Àliga, punt culminant de la sortida (1.344 m.)
Avui, podem gaudir d'una vista preciosa cap al Pirineu. La Plana de Vic, tapada per la boira. Sí podem veure a la vora, St. Pere de Torelló, Bellmunt i Vidrà. Mes lluny, el Pirineu, Serra d'Ensija, Pedraforca, Comabona, Moixeró, Puigmal, Balandrau, Gra de Fajol i Bastiments, Roca Colom i Costabona i el Canigó, tot amb un vestit ben blanc, de la neu caiguda aquests dies.
Seguim la nostra sortida, desfent camí fins a 200 m. més enllà del Collet de la Font de la Canal, on fem un petit descans. Aquí hi ha una cruïlla de tres camins. El que hem vingut per anar al Puig i a baix en surten dos més. Un senyalitzat cap a St. Pere de Torelló (E) i l'altre (S)  que es el que agafem i sempre de baixada, de seguida estem al Collet de la Baulella i segueix cap a nord i nord-est. Passem una font, sembla un abeurador, continuem pel mig de la fageda fins arribar a la carretera. Es plena de cotxes aparcats.
La seguim direcció La Vola fins a trobar més avall i a l'esquerra, el camí que ens porta planejant fins al Collet de la Paia, on deixem el camí i pugem a l'esquerra per un corriol que ens baixarà a St. Nazari. Desprès d'un petit descans, seguim el camí indicat direcció nord, cap a la fageda de la Grevolosa. Un poc més amunt del Collet dels Gamarussos, deixem el camí  i continuem per un corriol que puja a l'esquerra, que ens puja fins a l'entrada de la fageda La Grevolosa. Es un indret amb una singular espectacularitat,  i més de 300 anys de vida, on s'hi troben faigs monumentals.
Desprès d'un breu descans, admirant aquest entorn, seguim pujant el camí ben traçat fins a trobar l'indicador del camí (GR 151.1) que va cap a St. Julià i surt per la nostra dreta. Natros, seguim la pujada i ara el GR, que no deixarem. Parem al Collet dels Rabadans per fer descans de dinar.
Desprès, seguim pujant els pocs metres que ens queden de desnivell fins al Collet de la Grevolosa i des d'aquí, anem planejant fins a Coll de Bracons, on hi arribem aviat.



Sortida circular
Distància                10,1 km.     
Desnivell                524 m.
Temps caminant   4 h.

Enllaç a la traça   https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-11-03-01-bracons-aliga-grevolosa-30274386

Fotos Joan https://drive.google.com/drive/folders/1R4_54Deec1cu21nXVoeTZq_moz3jJt6Z?usp=sharing
Nuri          https://photos.app.goo.gl/GeWPhLzJRimCHoPY9
Montse     https://photos.app.goo.gl/uwkV1xcFrKpMzWFj7
Mercè       https://photos.app.goo.gl/TeFGGEkyGhU14Hqa8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...