20190124

COLLA BON PAS.- Volta pels cims de la Vall de Castellar i Vall del Bac

Un dijous molt ventós y fred, segons els pronòstics. A la realitat, menys fred del previst i el vent sí que bufa, però a llocs puntuals.
Deixem els cotxes, a la vora de la carretera, al entrador de Can Planes. Comencem a caminar per la carretera, direcció per on hem vingut, durant uns 800 m. fins que veiem que a la nostra esquerra, surt un corriol ben definit en pujada. El seguim i en pujada constant, passem per la Roca Planera i acabem arribant a Toralles. Aquí dalt, el vent ja bufa fort i decidim de no pujar al Montmajor. Voregem l'ermita i per la cara nord, més avall ja veiem el pal indicador amb el GR 1 que seguirem direcció oest. Passem per l'oratori de la Costa i anem a sortir al coll del Reverter (per on baixa el camí del Montmajor). Aquí, trenquem direcció sud i seguim el corriol que ens baixarà a la carretera a l'alçada del collet de Colldecarrera.
Travessem la carretera i seguim la pista que segueix al altre costat. Seguim a la dreta i pocs metres més enllà, agafem el corriol que puja per l'esquerra i que es una drecera de la pista que deixem i tornem a trobar més amunt, al collet de les Barqueres.
Ara, seguim per la carena direcció sud-est, per un corriol anomenat Camí de la Vall del Bac, fins al coll de Passa-serres on hi ha cruïlla de camins. Natros, seguim per la carena, passant el Puigventós i la Pedra Blava. Només passar per aquesta, agafem un corriol gens definit al principi, que baixa cap a la vesant nord. Mes avall, anem ja trobant marques vermelles als arbres i seguim baixant, fins anar a parar a una pista que seguim a la dreta. Més avant, veiem unes cases, que conformen el nucli de Castellar de la Muntanya i la ermita de Sta. Maria de Castellar i la rectoria. Hi baixem, adreçant pels camps. Un cop visitada, desfem camí pujant un altra vegada fins al pla i seguim pel mig del prat, direcció nord-oest, començant a baixar i travessant el rec del Tossol (sec) on el corriol gira, baixant direcció nord i ens porta més avall, al Molí de Can Planes, on fem parada per dinar. Desprès ja només ens queda seguir el camí d'accés a la finca, fins la carretera on tenim els cotxes.


Ruta circular
Distància                 14, 3 km.
Desnivell                  720 m.
Temps caminant     4h. 37'

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-01-24-can-planes-toralles-puigventos-castellar-32609817

Fotos Montse https://photos.app.goo.gl/4StLhrFLyE9JJ4DW8
Manel   https://photos.app.goo.gl/Lfke6kwGSQMqHCrc7




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...