20210707

colla BON PAS.- VALL D'ARAN: Mines de Tor - refugi i mines de Liat - estany de Pica Palomera - refugi Saut deth Pish

Avui tornem a fer l'aproximació utilitzant els taxis Olperer. Ens pugen per Bagergue fins a la cruïlla al estany de Montoliu.
Comencem a caminar fent una petita pujada seguint la pista marcada com GR direcció NO, i desprès va davallant suaument fins al Pas Estret. A la cruïlla, el GR es ramifica. Hem de seguir a l'esquerra, pujant cap al refugi de Liat. Hi passem i observem les restes de les antigues instal·lacions mineres, per arribar finalment al estany de Pica Palomera. Girem a la dreta, deixant també l'estany a la nostra dreta i salvem la pujada fins al collet dera Ansa dera Caudera, on ja comencem a davallar fins a la Pleta de Baish. 
En aquest punt, intentem fer una aproximació fins al estany Nere de Güèrri, però en arribar al coll d'era Passada, decidim recular perquè una part del grup s'ha quedat esperant a la Pleta i és més prudent la reunió.
Tots plegats seguim la baixada pel camí del Barranc de Siesso fins al refugi del Saut deth Pish, lloc on ens recolliran els taxis.


Sortida de travessa
Distància                    11,6 km.      
Desnivell                    422 m.
Temps caminant        4 h.46'
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...