20220305

COLLA L'ISARD.- St. Pau de Segúries - Via Romana - l'Hostalnou de Bianya

Sortida de travessa matinal. Fem l'aproximació amb el minibus Pacheco, amb el Ramon de conductor. Fins a St. Pau i agafem la carretera vella al Capsacosta i encara no a un km. del poble ens deixa a la cruïlla de St. Pau Vell.
Iniciem la caminada des d'allí mateix amb un camí ben indicat com a Via Romana. Inicialment asfaltat fins a can Barranba i desprès ja anem seguint les indicacions de la Via Romana, pel camí que més endavant ja és un empedrat. La Via Romana, té variants al camí, però natros hem intentat de seguir-la tal com està traçada. Fins a la collada de Capsacosta anem fent un desnivell suau d'un centenar de metres. A partir d'aquest punt el camí comença a davallar i travessa la carretera vella una primera vegada i més avall una segona. Durant la caminada, es van trobant diferent cartells informatius sobre la construcció d'aquesta calçada.
Una vegada passada la carretera per segona vegada, trobem cal Ferrer i més avall l'Oratori de Sant Josep. Després passem a sobre del túnel de la carretera principal i més avall ja som a sota el càmping Vall de Bianya. Finalment, fem cap a la carretera un altra vegada. Aquí la travessem seguint les marques grogues i seguim pista asfaltada. Més endavant, ens arribem a l'ermita de Sant Martí del Clot fent una anada i tornada, i seguim la pista passant sota can l'Oliva, sempre acompanyats de les marques grogues. Més endavant, deixem la pista i seguim corriol fresat direcció sud anant a trobar la ribera del Clot que seguirem en paral·lel direcció sud. Anem a sortir a una pista asfaltada, gir a la dreta que caminem uns 100 m. i la deixem seguint camí cap a l'esquerra. Uns 100 m més enllà, la deixem per entrar per una porta de filat cap a un camp on segueixen les marques grogues i ens apropa un altre cop a la riera, que seguirem deixant-la a la nostra dreta fins a la passera que hi ha a la vora de les edificacions dels laboratoris. Passem la riera i anem a sortir a la carretera, ja a tocar de l'Hostalnou, on ens espera el bus.


ruta de travessa


distància        12,8 km.
desnivell        179 m.
en moviment  3 h. 20'
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...