20220828

ALPS 2022. TOUR DEL CERVÍ: 28 agost, etapa Saint Niklaus/Jungen - Gruben

Aproximació Girona - Visp (Suïssa)
Amb les 3 furgonetes de lloguer, emprenem viatge cap a Suïssa. Farem dos Tours dels que ofereix Cairn  https://www.cairn-trekking.fr/ que és l'empresa que ens organitza les sortides als Alps, des de ja fa 12 anys.
Un grup de 14 faran el Chamonix/Zermatt i l'altre grup de 10 farem el Cerví. El viatge fins a Suïssa el fem plegats, tots els que hem sortit des de Girona. En hi ha 4 companyes que surten des de Iruña i faran cap directament a Visp, on ens allotjarem al hotel Elite.

Dia 28/9/2022. Primer dia del Tour. Ens trobem amb els nostres guies Elodie i Jean-Luc a Saint Niklaus. El primer tram, el fem mitjançant una tele-cadira que ens puja fins a Jungen, estalviant d'entrada uns quants metres de desnivell. Comencem a caminar pel camí que surt direcció oest i passa planejant, entre algunes cases del poblet. Desprès, ja comença a guanyar alçada entrant a bosc i ens permet contemplar una verdadera obra d'art amb pedra seca tot el costat a muntanya. Sortim de bosc i seguim de pujada. Quan anem a rodejar tota la vesant del Twära, trobem una llarga zona de tartera per on anem passant planejant, amb blocs de pedra que dificulten la marxa. Desprès, ja passem per Äbiheiji (caseriu de muntanya) i abans d'emprendre la pujada trobem una cruïlla indicada. Seguim cap al Augstbordpass ara ja guanyant alçada i tenint-lo a la vista. El corriol, passa entre mig d'un altre pedregal fins a dalt al coll (2.894 m.), des d'on podem gaudir d'una magnífica vista a una i altra vesant. Hem pogut veure entre altres, el Wisshorn (2.936 m.) i el Dôme (3.650 m.)
Emprenem la baixada cap a Gruben, primer en pronunciada pendent i pedregal  i desprès el corriol es va suavitzant però sense afluixar baixada. Passem un altre caseriu (Grüobu Oberstafel), i ja entrem a bosc que no deixem fins a baix a Gruben, on ens allotgem al hotel Schwarzhorn.


Àlbums fotos







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...